Verkennerskamp 2018
de Biesbosch
Het Laden van de Odysseus  (4-7)

De laatste zaterdag voor het zomerkamp was de troep massaal aanwezig, jammer was alleen dat  de leiding het liet afweten

Steg moest werken , Stad zat in Zeeland en Stuw was plotseling naar het ziekenhuis geroepen om afscheid van zijn Oma te nemen (nog gecondoleerd)

Naast Stors en Skip waren alleen Stig en Stam aanwezig om de vletten op te halen en het laden te regelen, gelukkig kwam ook de heer van Dam (oud verkenners van de Calandtroep)  te hulp (nog bedankt Frank) en het laden verliep voorspoedig.

Eerst werden de drie vletten in het ruim gelegd en goed geborgd met spanbanden. Daarna werden de Speedy (de rubber spebegeleidingsboot) en de Poseidon ( de snelle RIB die als noodboot mee gaat) in de onderste vlet gelegd, ook de motoren ( 4  9,9 en 30 pk) werden aan het voordek van die vlet vastgemaakt.

Nu werd de luikenkap geloten en bovenop de luiken werd de vierde vlet en de jol neergezet. Het laatste was om het stuurhuis - dat we opzetten zodra we op de Maas zijn- tussen de jol en de vlet weg te bergen.

Om 17.00 uur sloot Skip de bijeenkomst waarna iedereen naar huis ging

Biesbosch, we komen er aan


laadklaar
sleeplos
De vletten kwamen het sluisje van de Bergs Plas uit, waar de Buts al op hen lag te wachten
Voor het groepshuis lag de Ody al klaar met de luiken open, klaar om geladen te worden
De Buts gooide de sleep los
aanleg vlet1 vlet3
En de vletten zochten een ligplaats aan de kant
De eerste vlet werd aan boord gehesen, Stors fungeerde -zo als altijd- als "laadmeester"
De derde vlet werd aan  boord gebracht waarna de RIB volgde en de 4de  vlet en de jol op dek werden gezet. De Ody is er klaar voor
Terug naar het verkennerskamp menu

Terug naar de Homepage