Welpenweekeind 2017

Zondag 18 juni

Vanmorgen vroeg (half acht) was het nog stil in het hoofdruim, een deel van de welpen was al wakker maar ze hielden zich keurig aan de "kamprust" . Na het opstaan werden de slaapspullen opgeruimd, de kampkoks kwamen een aantal welpen te hulp om de slaapzakken en luchtbedden zo klein op te vouwen dat ze in de bagage pasten.
Na het wassen en aankleden, ging iedereen aan tafel zitten, waar Baloe instructie gaf  in het smeren van boterhammen. Daarna was het tijd om het geleerde in praktijk te brengen. De welpen (en leiding plus kampkoks) smeerden zeven broden, waarvan de helft door de kampkoks belegd werd.
De vers gesmeerde en belegde boterhammen werden nu op borden  gelegd en het ontbijt begon.  Iedereen at ten minste 2 boterhammen en een stuk ontbijtkoek maar daarna konden er zo veel boterhammen besteld worden als men maar wilde en we hebben een welp gezien die er 5 op at.
Na het corvee werd er eerst een spel op de wal gedaan en daarna werden de welpen (en de verkenners die waren komen helpen) in drie ploegjes ingedeeld. Die groepjes gingen aan boord van de Telemachos, de jol met buitenboord motor en de Poseidon met zijn 30 pk buitenboord motor. De bedoeling was om de vragen op hun puzzel formulier op te lossen. Die antwoorden waren op de Bergse Voor en Achterplas te vinden.

 Onderweg werd de bemanning van die boten gewisseld zodat iedereen een beurt kreeg in iedere boot. Daar waar dat wettelijk mogelijk was , mochten de welpen, zelf,  ook een tijdje aan het roer of de buitenboordmotor zitten.
Om kwart over twaalf waren de welpen terug aan boord van de Odysseus, waar  de kampkoks inmiddels het andere deel van het gesmeerde brood belegd hadden. De welpen lieten het zich goed smaken.
Na het eten en het corveel werden de vletten opgetuigd en gingen de welpen (met leiding en kampkoks) een zeilspel spelen.. De Tele gooide zo nu en dan een bierviltje overboord en de vletten deden hun best om dat viltje te pakken te krijgen voordat een andere vlet dit te pakken kreeg of dat het viltje zonk. Een leuk spel waarbij iedereen enthousiast betrokken was.
Ondertussen maakte een deel van de verkenners de luikenkap open zodat de Poseidon in het ruim kon worden getakeld. Daarna werd de 1665 opgetuigd en voegden de verkenners zich bij de welpen
Na het zeilen hielpen de welpen mee om de vletten af te tuigen en de zeilen aan boord te brengen. De fietsen gingen aan bord, de trossen gingen los en de Ody voer terug naar het groepshuis, waar de ouders al stonden te wachten.


Het was een heel fijn weekeind met heerlijk weer

Mijn dank gaat uit naar  de leiding die dit kamp zo goed hebben voorbereid en prima hebben geleid
Ook de kampkoks, die hard hebben moeten werken en veel hebben geleerd verdienen dank
alsmede de verkenners die zondagmorgen kwamen helpen.
Tot slot Stors die er (in de hitte) voor zorgde dat de generator op tijd klaar was na de onderhoudsbeurt en Stem die het koken en eten weer voor zijn rekening nam

reveille
broodsmeren1
kombuis
Om half acht waren de welpen nog netje stil, het was immers "kamprust"
Baloe gaf "broodsmeer les"
Ondertussen zorgden de kampkoks voor de thee
smeren2 spel1
spel2
Heel naukeurig werden de boterhammen gesmeerd
Nog even een lekker ren-spel
Met Hathi aan de boom gebonden, proberen om haar te ontlopen
tele-puzzel
tele-sarah
puzzel-wal
Een deel van de bemanning van de Tele zittend op de bank met het puzzelformulier
Sarah zat aan het roer
Zo nu en dan de boot uit om een vraag  te beantwoorden
jol
jol-roos
pos-jol
Ook de jol (met 4 pk buitenboordmotor) was van de partij -en ze hadden er zin in -
Roos zat aan de buitenboord motor en bepaald de koers en de snelheid
De jol werd ingehaald door de Poseidon
pos-pasagiers
pos-hathi
pos
Op de "tubes" kon je lekker zitten
Hathi bewees dat ze haar "Klein Vaarbewijs" echt verdiend had
De Poseidon op afstand
zeil1
zeil5
zeil-donald
Het laatste onderdeel van het kampje was het zeilen in een lelievlet
Natuurlijk droegen de welpen hun reddingsvest
Een voor een kwamen alle welpen aan het roer
zeil-wrik
zeil2
zeil6
Als de wind wegviel, pakte Hathi een riem en ging wrikken
Op jacht naar de bierviltjes
Met een heleboel plezier
Terug naar het welpen weekeind menu

Terug naar de Homepage