Welpen weekeind
Zondag

Na een rustige nacht -bijna- zonder gebeurtenissen was het vanmorgen nog stil in het hoofdruim, een deel van de welpen sliep nog om half acht.

Met hulp van de 3 aanwezige kampkoks en een deel van de leiding werden de slaapspullen ingepakt. (Waarom is een slaapzak foedraal altijd net te klein?).

Daarna lekker wassen en aankleden. Toen iedereen aan tafel zat legde Baloe uit hoe wij -bij de Calandtroep-  brood smeren en hij liet dat gelijk ook zien. Toen was het de beurt van de welpen. Iedereen deed enorm zijn of haar best  en in een record tijd waren er 15 broden gesmeerd. De helft werd belegd met "Verduistering" en "Verlichting" terwijl er -voor de welpen die meer wilden eten- "Koude Kots", "Teer", "Wagensmeer" en "Klem in de Bek" klaar lagen. De andere helft werd in zakken gestopt zodat die klaar lagen om voor de lunch belegd te worden.

Uiteraard stond er voor iedereen een mok thee klaar en er werd behoorlijk door gegeten. Het was erg gezellig aan tafel.

Toen was het tijd voor het corvee. Ieder nest had een eigen taak zo werd de afwas gedaan (een kampkok waste af terwijl het nest afdroogde), het ruim werd opgeruimd en gestofzuigd en de vletten werden (met de hulp van een kanmpkok en een leider) schoon gemaakt en opgeruimd.

Toen het corvee voorbij was trok iedereen zijn reddingsvest aan en gingen we aan boord van de diverse schepen om een expeditie naar de Bergse Achterplas te houden. Onderweg wisselden we regelmatig van schip, zodat iedereen in ieder schip aan de beurt kwam. We hadden de Telemachos , een vlet die door hem gesleept werd, de jol met en eigen buitenboord motor (waar soms ook een welp mee mocht varen) en de Poseidon, de speedboot met een 30 pk motor.

De Achterplas was een heel andere plas dan de Voorplas, er lagen een heleboel eilandjes (met huisjes er op) in die plas en je kon er makkelijk in verdwalen. Na een anderhalf uur kwamen de avonturiers terug bij onze steiger. Snel aan boord waar de boterhm klaar lagen voor de lunch. Iedereen kreeg 3 boterhammen, een met kaas, een met worst (gebraden gehakt) en een met verduistering. Ook hier mocht iedereen daarna bestellen wat hij of zij op eventuele extra boterhammen wilde hebben. Er werd behoorlijk doorgegeten en iedereen had het naar de zin. Na het eten stapte de welpen in de vlettenm die inmiddels door de (speciaal hiervoor gekomen) verkenners waren opgetuigd. Eerst werd er gewoon lekker gezeild en daarna gingen de welpen op zoek naar berviltjes , die door de Tele in het water waren gegooid en die allemaal een aantal punten waard waren.

Na terugkomst werden de vletten snel afgetuigd de materialen werden in de Tele geladen waarna de welpen aan boord van de Ody stapten en we terug voeren naar het groepshuis, waar de ouders al op ons stonden te wachten. Nadat Baloe het kamp gesloten had konden de welpen met hun ouders mee naar huis. De leiding moest nog even opruimen en de Poseidon in zijn container zetten. Op het laatste ogenblik gebeurde er nog iets, Yordi klemde zijn vinger tussen het ventilatie luik van het vooronder. De wond was zodanig dat hij even -met zijn vader- door de vader van Stam naar de huisartsenpost van het SFG werd gebracht. Na daar een paar uur gezeten te hebben, bleek dat er verder niets aan gedaan werd. Maar "Better safe then sorry"

Inmiddels hebben we de gemeente gebeld met de melding dat er in het park de nodige " Processie Ruspen" nestelden. De haren van die rupsen veroorzaken een puinlijke en jeukerige uitslag. De gemeente heeft toegezegd maatregelen te nemen.

Wij weten in ieder geval dat een verkenner en een van onze leiders, pijnlijk, kennis hebben gemaakt met de "Brand haren" van deze rups

Zo is dit welpenweekeind voorbij. Het was -mede dankzij het heerlijke weer- een groot succes., de welpen hebben genoten.

Ik wil toch even de welpen leiding noemen die (ondanks de hitte) er constant voor de welpen was en constant antwoord gaf ook al was het de honderdste keer dat die welp "Baloe" of  "Hathi" riep.

Goed gedaan mensen, mijn respect

Op zaterdag mochten we een beroep doen twee moeders die hielpen met de posten te bemensen Desiree en Natasja heel hartelijk bedankt voor jullie inzet.

Een laatste bedankje gaat naar de verkenners die zondag terug kwamen om met de welpen te zeilen en na afloop -bij het groepshuis-  hielpen met de naar de kant brengen van het vuilnis en de kratten en het wegbergen van de Poseidon en de Joker

Allemaal hartstikke bedankt


smeercharleton
smeeramadou
smeer3
Iedereen deed zijn uiterste best bij het brood smeren
Amadou was geconcentreerd bezig
Het was gezellig en het schoot enorm op
posei-vertrek
posei jol
De Poseidon ging als een van eerste boten op weg naar de Achterplas
Het was best wel confortabel op die opblaas ribben
De jok had zijn eigen buitenboord motor
tele
televvlet
televlet2
Ook in de Tele was het gezellig en best wel druk
De Tele nam de vlet op sleeptouw
Samen op de Bergse Achterplas
zeilnathalie
zeilvlet
2vlet
's Middags werd er gezeild, stoer zelf aan het roer
Er  werd heel wat afgelachen in deze vlet
Dicht bijelkaar klaar om het "bierviltjes spel" te beginnen
zeilvlet2
biervilt
bierwessel
Klaar voor de start
En dan op zoek naar de bierviltjes
Ja....daar drijft er een... pak hem


Terug naar de Homepage