Welkom op de site van de

Calandtroep

De zeeverkennersgroep uit Rotterdam Noord

De Calandtroep is een van de oudste Scoutinggroepen van Rotterdam (1913 dus meer dan 100 jaar oud en nog steeds springlevend) en is gevestigd in  Rotterdam Noord.

De groep bestaat uit twee onderdelen, te weten de welpen (jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar) en de zeeverkenners (jongens en meisjes van 11 tot 18 jaar)

De welpen hebben hun onderkomen in het groepshuis aan de Noorderkanaalweg 26 (tegenover Gordelweg 76 en net naast het Rozenlaanviaduct)


route-schut

De zeeverkenners hebben hun clubhuis aan de Noorderkanaalweg 26 (tegenover Gordelweg 76 en net naast het Rozenlaanviaduct).

's Zomers zijn zij echter te vinden aan boord van ons "moederschip" de Odysseus welke 's zaterdags om 12.30 vertrekt  vanaf het groepshuis en daarna ligt aan onze steiger in de Rotte nabij het Prinsenmolenpad 58.

De groep bezit een eigen groepshuis "de Schut" ,een speciaal voor dit doel verbouwd moederschip, de "Odysseus" een vloot van 5 vletten , diverse motorschepen en rubberboten en kan beschikken over een eigen kamphuis en kampeerterrein in de buurt van Roosendaal.

Van al die mogelijkheden wordt dan ook optimaal gebruik gemaakt in diverse kampen en weekeinden

welkom.JPG (29455 bytes)

De Calandtroep is voor alle jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar die samen met anderen avonturen willen beleven, iedere zaterdag veel plezier en gezelligheid willen beleven, willen leren roeien, zeilen en wrikken en spannende en afwisselende kampen willen meemaken.

De Calandtroep is een "open" groep, dus toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van godsdienst of afkomst, echter uitgaande van een natuurlijk respect voor elkaar.

Wilt u meer informatie stuur dan even een mailtje aan Skip van Eijnsbergen of bel hem op 0622509082

Ook zijn wij nog op zoek naar sportieve vrouwelijke leiding voor de welpen en voor de verkenners, Iets voor U ??

Stuur even een mailtje of pleeg even een telefoontje , of nog beter , kom eens langs aan de Noorderkanaalweg 26.

 

Terug naar de Homepage