De Zeeverkennerstroep

De zeeverkennerstroep van de Calandtroep is een actief stel jongens en meisjes die iedere zaterdag met elkaar avonturen beleven en spelen doen. In de zomer gebeurt dat op en rond (en soms in) het water, meestal op en rond de Bergse Voorplas maar tijdens de kampjes en weekeinden ook op de Rotte Meren.

Tijdens de zomervakantie is er meestal een tiendaags kamp aan boord van ons moederschip de "Odysseus". In  2005 gingen we echter op zomerkamp in Schotland en in 2014 waren we in het NaWaKa , samen met 4000 andere zeeverkenners (M/V), verdere kampplaatsen zijn de Biesbosch, de Vinkeveense Plassen en het Eiland van Maurik. Ook het Alkmaarder Meer, de Randmeren bij Harderwijk , de Grevelingen en het Veerse Meer hebben we meerdere malen bezocht, maar een deel hiervan is tegenwoordig gecommercialiseerd en min of meer onbetaalbaar geworden.

Het jubileumkamp in 2013 was een grandioos kamp in het Schotse activiteiten centrum van Loch Goilhead. Jongens en leiding hebben een week lang genoten van de meest uitdagende activiteiten zoals abseilen, zelf speedbootvaren, een riviertje opklauteren, pijl en boog schieten Jacob's ladder en nog veel meer .

Voor het zomerkamp in 2016 is -zoals gewoonlijk-  door de verkenners gekozen waar we naartoe gaan. Het eiland van Maurik kwam unaniem als zomerkampplaats 2016 uit de bus. We nemen dan weer ligplaats aan een van de eilandjes in dit grote recreatie gebied met eilandjes en ruim voldoende zeilwater.

Gedurende de winter is de vaste basis het groepshuis "de Schut" aan de Noorderkanaalweg 26. Bij slecht weer is het grote speellokaal bij uitstek geschikt voor alle mogelijke spelen en activiteiten, maar als het enigszins kan gaan we naar buiten voor alle mogelijke activiteiten, vanaf een opdrachtentocht tot het maken van vlotten of een brug over het Noorderkanaal toe.

plattegrond

Ook in de winter hebben we veel kampjes in ons "eigen" kampeercentrum in 't Schijf (N-B) . Je leest daar meer over op de pagina Contributies en kampprijzen, waar alle normale kampen en kampjes in genoemd staan.

Is dat iets voor jou.?

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe zeeverkenners (jongens en meisjes) vanaf 11 jaar

Kom eens langs en speel eens mee, de eerst 4 weken is dat gratis, daarna kost het E 10,- per maand

ody-lek
lossen
eten-ruim
De Odysseus op weg naar een zomerkamp. Bemanning wisselen op de Telemachos
Na aankomst bij het kampterrein worden de vletten uit het schip gehesen
Gezellig eten in het ruim. Lekker en veel!
schot -abseil
schot-vlot
schot=speed
Jubileumkamp in Schotland.
Abseilen met een muggennetje op
Jubileumkamp in Schotland.
We leerden de Schotten hoe je vlotten bouwde
Jubileumkamp in Schotland.
Zelf aan het stuur van een snelle speedboot. Machtig!
zeiltocht
zeilrace
passagieren
Samen met je vrienden en vriendinnen op een zeiltocht
Of een spannende zeilrace
 In het kamp op weg naar een plaatsje om te "passagieren

Terug naar de Caland-homepage