Begin vaarseizoen 2018
Afgelopen zaterdag werden de vletten geladen en te water gelaten. Met de Buts als sleepboot vertrok  de  vloot naar de Bergse Voorplas. De Odysseus volgde op enige afstand.  De vletten  en de jol werden  geschut  terwijl dee Ody en de Buts doorvoeren naar onze steiger aan het Prinsenmolenpad.

Aan de steiger lag de  sleper vn de groep ( de Telemachos)  op ons te wachten.  Baloe en Stam maakte hem (snel maar grondig) schoon terwijl Stors de accu terug zette en de motor weer tot leven bracht.

Een voor een kwamen de vletten aan bij onze steiger.
Nadat de troep geopend was werd  er even een  instructie gegeven over de gang van zaken aan boord, waarna het spel werd uitgelegd. Dat bleek "Korfbal" te zijn.

Twee partijen van twee vletten werkten samen om een bal in de korf van de tegenprtij te gooien.  Een leuk spel met een verrassing vooor een vn de vletten. Die voor namelijk over de boei en kreeg de ankerlijn in zijn roer. Het  roer werd snel gelicht, maar toen de vlet (zonder roer) wind vind , kreeg hij snelheid en dan kan je het roer niet terug plaatsen. Een snelle reactie van de Tele zorgde er voor dt Baloe in die vlet werd gedropt. Deze leerde de verkenners aan boord , dat je ook kn sturen met alleen je fok en je grootzeil. Hij legde de vlet met de kop tegen de wind en zette daarna het roer weer op zijn plaats en verliet de vlet weer.

De hele middag was de troep ditmaal op het water en probeerde het zeilen weer op te pikken.
Het was een leerzame -maar vooral leuke- opkomst
op309
op231-2 op231
Na de speluitleg werden de vletten -in sel tempo-  opgetuigd
De 231 was bezig om het zeil te hijsen
Alhoewel, de verkenner op het voordek kennelijk met iets anders bezig is
op-4
231
231-2
Alle 4 de vletten in volle actie
Het "Korf bal spel" was bezig
Er stond gelukkig een lekker windje
311-bal
311-pbk
229
Voor de boeg van de 311 dreef de bal
Die werd opgepikt en o sel mogelijk naar de boei van de tegenstander
We hadden de plas -bijna-  voor ons alleen

Terug naar de Homepage