Onderhoud Odysseus

Nu het vaarseizoen voorbij is en de "winter" is aangebroken is het -voor een deel van de leiding- de uitgelezen tijd om het onderhoud van de Odysseus ter hand te nemen.

Het   "klusje" dat Skip op zich heeft genomen is het volledig blank blikken van 20 schotten aan de stuurboordzijde van het schip,  het tweemaal in de primer zetten van deze kale delen en het uiteindelijk weer in de lak zetten, zodat het schip er weer als nieuw uitziet.

Ongeveer halverwege het bikwerk werd er een schot ontdekt dat ons zorgen baarde. tussen  een spant en de wand  bleek een laag van 7 millimeter roest te zitten en er waren duidelijke sporen dat er (een kleine hoeveelheid) water langs deze spant had gelopen. Deze "lekplaats" lag net onder de waterlijn.

Afgelopen zaterdag besloten Stors en Sahi de klus aan te pakken. Eerst werd de mast ver buitenboord gedraaid en werd de waterscooter met z'n aanhanger er aangehangen. Dit zorgde er voor dat de Ody flink scheef kwam te liggen met de "verdacht plek" min of meer net boven water.

Stors en Sahi gngen nu resoluut aan het werk. Zij slepen een stuk van de verdachte spant weg, nu bleek dat er aan de spant een klinnagel vast zat, die door de roest hekemaal door  de wand was getrokken. Alleen de dikke roestlaag heeft er voor gezorgd dat er geen lekkage is opgetreden.

Een nieuwe basisplaat werd aangebracht en afgelast, waarna een stuk nieuwe spant werd geplaatst. Dat klinkt eenvoudig, maar het aflassen van deze delen, terwijl er regelmatig een golfje water binnen kwam die het lasoppervlakte nat maakte wat het lassen heel moeilijk maakte. Gelukkig gaf Stors niet op

Uiteindelijk stopten we zaterdag tegen zes uur 's avonds met het lek bijna helemaal dicht. De volgende dag om tegen twaalven waren Stors en Sahi weer aanwezig en tegen drieŽn was het lek definitief gedicht  en kon het bikken weer doorgaan.

Skip moest nog het achterste schot aan de onderkant en vier bovenstukken waarbij de bovenkant (de onderzijde van het gangboord) dringend kaal moet worden om alle verfbladders te kunnen  verwijderen. Bij inspektie bleek dat ook het machinekamer schot kaal moest om alle las-sporen weg te werken.

Bij het kaal maken met een naaldhamer moeten ook aan de voorzijde nog de bovenstukken gedaan worden. Ik denk dat we nog wel een week of drie (iedere dag 2 uur) bezig zullen zijn.

Het is zwaar maar erg dankbaar werk, je ziet het schip er enorm van opknappen


ody1
ody2
scheefruim
De mast van de Odysseus werd bijna helemaal dwars gezet
De  waterscooter (met aanhanger) werd er aan gehangen, hierdoor werd het schio scheef getrokken
Sahi demonsteeerd hoe hij in het ruim "rechtop" staat. Kan je zien hoe scheef de Ody ligt
ruim
spant-omhoog
binnennagelgat
Skip was al 14 dagenbezig met "naaldhameren" en in de "primer" zetten van de secties die klaar zijn
We kwamen een sectie tegen die ons zorgen baarde
Toen de spant was weggeslepen bleek de klinknagel door de wand te zijn getrokken door de roest
spantweg1
Buitenstoom buitbijnadicht
Een gat dat -door het schuin trekken- net boven de waterlijn uitkwam
Er werd begonnen met het dichtlassen van het gat .
Dat leverde spectaculaire stoomwolken op
Het gat zat op de grens van een _slecht aangebrachte- dubbeling.
buitdicht
basisplaat lassen
Bij de volgende hellingbeurt laten we deze dubbeling er af halen en een grotere en betere
Eerst werd er een 5 mm dikke basisplaat aangebracht en afgelast. Daarna de nieuwe spant
Wat een geluk hebben we dat Stors zo goed kan lassen. Het was echter wel in gekke standen werken
boven acchterkaal
achterklaar
Duidelijk te zien is dat we nog 4 bovenvakken moeten doen (lekker boven je macht werken)
Het laatse deel van de wand en een derde van de machinekamer wand werd kaal gehamerd
En daarna naukeurig in de primer gezet. Daarna warne de 2 uur op. Morgen verder