Sint Joris kampvuur

Zaterdag 23 april houden we weer het traditionele Sint Joris kampvuur met alle welpen , verkenners, leiding en alle ouders, opa’s & oma’s, ooms & tantes en andere vrienden en bekenden van onze groep

Om 19.00 staan de koffie en thee voor u klaar (aan de Noorderkanaalweg 26) en om 19.30 begint het kampvuur

Er zijn dan twee mogelijkheden 

1)     Het regent flink.     `In dat geval wordt het "kampvuur" in het groepshuis gehouden met de welpen en de verkenners. We kunnen in dat geval niet iedereen in het groepshuis

        plaatsen. Dus bij flinke regen liever niet komen

2)     Het is (bijna) droog.      In dat geval gaat het kampvuur gewoon door met een echt vuur en buiten.  Onze tip is om een plaid of deken mee te nemen, het kan namelijk nogal fris zijn.

Om c.a 21.00 is het kampvuur afgelopen en kunnen de welpen met hun ouders naar huis. We zouden graag zien dat de verkenners nog even hielpen met het opruimen, dat gaat c.a. 20 minuten duren. Daarna kunnen ook zij naar huis.

 

Het Sint Joris kampvuur is naast veel zingen , yell's en plezier, ook het ogenblik waarop het verhaal van Joris wordt verteld en -voor de groepsleden- een ogenblik van bezinning en het hernieuwen van de beloftes.

Juist de aanwezigheid van ouders, broertjes en zusjes en de vele vrienden van onze groep, maakt dit kampvuur ieder jaar opnieuw tot een heel plezierige happening

U bent bij deze van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en gezellig mee te zingen

 

vuur3

Noorderkanaalweg 26

 


Welpen

 

Bijzondere horde bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur

 Een spel met een aantal bijzondere posten en activiteiten, verassend, uitdagend en anders dan anders.

De welpen gaan gewoon om 12.00 naar huis maar we verwachten alle welpen met hun ouders, broertjes en zusjes , opa’s en oma’s en vrienden en kennissen om 19.00 uur weer terug om samen met de verkenners , de leiding en vrienden en bekenden van onze groep het Sint Joris kampvuur mee te maken.

Gezien het feit dat een van de onderdelen van het Sint Joriskampvuur het hernieuwen van de beloftes is, stellen wij het op prijs als alle welpen in uniform aan het kampvuur deel willen nemen.

 

Verkenners

 

Optuigdag van 12.00 tot 17.00

 
De dag waarop alle vletten –op het land-  helemaal worden opgetuigd, zodat we volgende week (als we weer gaan varen)  zeker weten dat alles tip-top in orde is.

Hoe eerder we hiermee beginnen des te meer tijd we overhouden voor spelen.

 

Om 17.00 a 17.15 is er gelegenheid om te eten , dan wel om eten te kopen bij een patatzaak , KFC of Mac.

 

Om 18.00 uur beginnen we met de opbouw van het kampvuur en de zitplaatsen voor ouders en andere bezoekers alsmede voor de welpen en de verkenners. 

Na het kampvuur (c.a. 21.00 uur vragen wij de verkenners om even het terrein op te ruimen en alles weer weg te bergen op de juiste plaatsen. Dat kost ons maximaal 20 minuten

 

 

Kraanwagen

 

In de loop van de dag verwachten we de grote kraanwagen van de firma Sarens, en die bestuurd wordt door oud-stuurman Radder.

Met behulp van deze gigant worden de Buts en de Tele weer in het water gezet, waar ze thuis horen.

De verkenners kunnen deze gebeurtenis (op veilige afstand) bijwonen

 

 

Vragen

 

Mochten er bij u  nog vragen zijn , aarzel niet en bel Skip ( 0622-509082) of stuur hem een mailtje ( eynsberg@xs4all.nl)


Terug naar de Homepage