Toestand van stuurman de Man (Stem)

In het herfstkamp ging het maandagmorgen mis met Stem. We konden hem niet meer wakker  krijgen. Als we heel erg ons best deden was hij maxiamaal 10 seconden aanspreekbaar, daarna zakte hij weer weg in een "bewusteloze staat"

Nadat de verkenners van het terrein afwaren en aan het spelen waren belden wij 112. Binnen 5 minuten kwam err een "snelle responce" voertuig met loeiende sirene het terrein oprijden. Aan boord van dit voertuig een arts en een heleboel medische hulp middelen.

De arts probeerde Stem wakker te krijgen en wakker te houden. Na diverse pogingen lukte hem dat en kon hij een groot aantal testjes doen. Inmiddels had hij ook al een ambulance besteld.

Toen deze geariveerd was was de vraag hoe we Stem op de brancard en in de ambulance konden krijgen.  Uiteindelijk wist Stem overeind te komen, een ambulance stoel werd achter hem neergezet en daarmee werd hij naar de brancard in de kamer gebracht die via twee tafels die door Stors als rijplaten waren neergelegd naar buiten kon rijden en in de ambulance werd geschoven.

De troep -die om 12 uur zouden terugkomen- werd door Stors terug het bos ingestuurd waar ze om tegen half een -via de porto- het seintje kregen dat zij konden komen. De ambulance was inmiddels vertrokken naar het ziekenhuis in Roosendaal.

In het kamp ging alles volgens plan door, mede dankzij  de medewerking van de verkenners. De twee ouders (van Dinand en Roos) die ons kwamen helpen met het vervoer waren netjes op tijd aanwezig, Stuw en Stam reden de auto van Stem terug naar het groepshuis terwijl Skip zijn auto ombouwde van 5 naar 7 personen.

Terwijl Skip op het Schieplein reed, op weg naar Roosendaal, belde de broer van Stem met de mededeling dat Stem per ambulance vervoerd werd naar het Erasmus MC. De voorlopige diagnose was het wegvallen van de nierfunctie.

Inmiddels ben ik dinsdag en woensdag op visite geweest. Dinsdag was hij goed aanspreekbaar maar erg moe

, woensdag lag hij net aan de dialyse. Ik ben maar een paar minuten bij hem geweest, de dialyse was een ingrijpende behandeling en Stem wilde voornamelijk slapen.

Morgen gaan we opnieuw kijken hoe hij dan is.

Donderdag

Vandaag werd hij opnieuw gedialiseerd. Zaterdag wordt dat opnieuw gedaan. Lnagzamerhan proberen alle verzamelde gif uit zijn lichaam te halen.

Mijn indruk is dat hij iets allerter is en wat meer in staat om een gewoon gesprek te voeren. Na een paar minuten kan je zien dat hij moe wordt, tijd om weg te gaan

Vrijdag

Vanmiddag was duidelijk dat het beter met hem ging. Hij lag wakker in bed en we konden goed met elkaar praten,, zonder dat hij wegzakte.

Morgen staat de volgennde dialyse voor hem op het programma.

Hij gaat er zellf van uit dat hij nog een weekje in het ziekenhuis moet blijven, ikzelf denk meer aan 3 weken.

Zondag

De dialyse van zaterdag goed doorstaan, hij was gelukkig weer de "oude Erik" zij het dan eerder vermoeid .


Dinsdag

Bijzonder goed nieuws, volledig onverwacht kwam vanmiddag het bericht dat hij morgen (maandag) naar huis mag

Wel moet hij vanaf heden drie keer per week naar het ziekenhuis voor de dialyse. Dat worden waarschijnlijk dinsdag, donderdag en zaterdag. Iedere dialyse duurt ongeveer 4 uur,

Voor mensen die een kaartje willen sturen volgte hier het adres

Aan de heer E.W. de Man

Sterremos 9

3069 AS Rotterdam

Ik denk dat hij het leuk vind als hij merkt dat er aan

hem gedacht wordt

Zondag 12-11

inmiddels is er een voorzichtige verbetering in de toestand ingetreden. Hij heeft zelf de indruk dat het iedere dag een hele kleine verbetering optreed.
Natuurlijk is hij nog gebonden aan 3 maal per week een dialyse van 4 uur . Maar  hij gaat proberen om de dag van dinsdag, donderdag en zaterdag om te zetten naar maandag, woensdag en vrijdag, zodat hij de mogelijkheid heeft om eens op een zaterdag langs te komen bij zijn groep.

Tenzij er bijzonderheden plaatsvinden is dit vooorlopig de laatste aanvulling op deze site

Terug naar de Homepage