Ons Kamphuis
Henhouse
't Schijf (N-B)
Tussen Roosendaal en Zundert ligt het Brabandse dorpje 't Schijf. Halverwege Roosendaal en 't Schijf ligt ons kampeerterrein, een terrein van 70 bij 70 meter met een heleboel verschillende soorten bomen. Op dit terrein staat ons kamphuis een gebouw dat we in 2002 zelf gebouwd hebben en dat volledig geschikt is gemaakt voor de kampen van welpen en de verkenners. Het gebouw heeft een dagverblijf/eetzaal van 7 bij 4 meter en een professionele keuken geschikt voor het koken van maaltijden voor 40 mensen.
 
Op het terrein bevindt zich tevens een wasruimte anex bergruimte met 7 kranen, een toilet en een douche. Tevens is er een permanente kampvuurplaats en kampeerterreintjes voor 9 tenten bovendien is er een ruimte waar we (tijdens het welpenkamp) een zwembad van 4 bij 8 meter kunnen neerhangen.
Aan de overkant van de weg ligt een stuk natuurgebied van 25 vierkante kilometer. Je hoeft niet op de paden te blijven en we kunnen er alles in doen, hutten bouwen, speurtochten houden, bal en andere spelen en dat alles helemaal veilig omdat het gebied ontoegankelijk is voor auto's

De naam "Henhouse" is ontstaan toen we omstreeks 1954 het terrein konden kopen en er een huisje op wilden zetten. Het bleek dat we de allerlaatste vergunning kregen voor een "Kippenhok of soortegelijke inrichting" . Daar komt de naam Henhouse (kippenhok) vandaan.


huisje
plattegrond
kampvuur
Ons kamphuis, we zijn er trots op
De indeling van het terrein
Geen kamp is compleet zonder een echt kampvuur
eten
tent
wasruimte
In het huisje, lekker aan het eten
Op het terrein staan onze (dubbeldaks) tenten
De wasruimte met 7 wasplaatsen, douche en toilet
zwembad
luchtfoto
kaart
Heerlijk poedelen en spetteren in ons eigen zwembad
Een luchtfoto van het terrein en het huisje
De stafkaart, het huisje ligt  in de driehoek in de linker onderhoek

Terug naar de Caland homepage