Gang van zaken bij installatie

Als een welp of een verkenner zijn of haar installatie-eisen heeft afgetekend is het  tijd voor de installatie.
Die installatie is voor de welp of de verkenner een bijzonder en "plechtige" gelegenheid, waarbij de aanwezigheid van de ouder(s) en eventuele andere familieleden zoals opa en oma op hoge prijs wordt gesteld.
We delen deze pagina even in tweeen, het eerst deel gaat over de welpen en het tweede gedeelte over de verkenners.

Installatie van een welp

Voordat een welp klaar is om geinstalleerd te worden  wordt door Baloe de welpen wet en belofte met de welp doorgesproken en uitgelegd, zodat de welp begrijpt wat die belofte inhoud.
De installatie vindt in principe altijd aan het begin van de hordebijeenkomst plaats , dus om c.a. 10 uur.(tenzij er bij de ouders redenen zijn om het pas aan het einde vande horde te doen dus om 11.45). Wij zouden het op prijs stellen als de ouders om uiterlijk 09.45 aanwezig zouden kunnen zijn, dat voorkomt ook zenuwen bij de welp ("waar blijven ze nou?") En dan hebben we ook nog even de tijd voor een kopje koffie of thee.

Voor de installatie moet er een uniform worden aangeschaft. Dat kunt u doen bij de Scoutshop aan de Heemraadsingel 129
De openingstijden zijn:
op woensdagmiddag   
van 12.00 tot 17.00 uur
op vrijdag                     van 15.00 tot 20.00 uur
en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur
Het telefoonnumer op die tijden is  010-4772395

Bij de Scoutshop moeten de volgende artikelen worden aangeschaft:
*    Een groene welpen blouse
*    Een grijze groepsdas (Calandtroep)
*    Een dasring
LET OP
GEEN PET KOPEN IN DE SCOUTSHOP. De Calandpet moet bij de groep (bij Skip) worden aangeschaft deze kost €8,- (contante betaling wordt op prijs gesteld.)
 
Verder moet de welp een effen, donker blauwe, spijker broek hebben en een riem (mag iedere riem zijn en hoeft dus beslist geen scouting riem te zijn.)

Alle benodigde insignes worden door de groep verstrekt en zijn voor u dus gratis.
In het onderstaande plaatje kunt u zien waar de insignes moeten worden opgenaaid (of opgeplakt). Let er bij het naaien svp op dat u de borstzakken niet dichtnaaidt.

                                                                           


LET OP  De Calandpet kan ALLEEN bij Skip gekocht worden , kosten € 8,-
w


Installatie van een verkenner

Voordat een verkenner geinstalleer kan worden moet hij de padvinderswet en de belofte uit 't hoofd leren.
Als dat gebeurd is gaat Skip of een van de andere leiders met hem praten en de betekenis van die wet en die belofte uitleggen, zodat de verkenner begrijpt wat dit inhoud.
De installatie zelf is voor de verkenner een hoogtepunt en bijzondere en "plechtige" gebeurtenis. Wij zouden het dan ook op hoge prijs stellen als de ouder(s) en eventuele andere familieleden zoals opa en oma  (als zij daarin geinteresseerd zijn) aanwezig kunnen zijn.
In principe vindt de installatie aan het begin van de troepbijeenkomst plaats, dus om 14.00 uur. Wij zouden het op prijs stellen als u uiterlijk om 13.45 aanwezig kunt zijn, dat geeft ons even de tijd om een kopje koffie of thee te drinken en voorkomt "paniek" bij de verkenner ("waar blijven ze nou"?)


Voor de installatie  moet er een uniform worden aangeschaft, dit kunt  u doen bij de Scoutshop aan de Heemraadsingel 129 De openigstijden zijn:
Woensdagmiddag        van 12.00 tot 17.00 uur
Vrijdag                          van 15.00 tot 20.00 uur
Zaterdagmorgen           van 10.00 tot 13.00 uur
Het telefoonnummer is
010-4772395

Bij de Scoutshop moeten de onderstaande artikelen worden aangeschaft:

*    Een blauwe zeeverkenners blouse
*    Een grijze (Caland) groepsdas
*    Een dasring
LET OP
GEEN PET KOPEN BIJ DE SCOUTSHOP

De Calandpet moet op de groep (bij Skip) worden gekocht, de prijs is €  8,-  (contante betaling wordt op prijs gesteld.)

Verder moet de verkenner een (effen) donker blauwe spijkerbroek dragen en een riem (iedere riem is goed, het hoeft beslist geen scoutingriem te zijn)

Alle benodigde insignes worden door de groep verstrekt en zijn dus voor u gratis

In het onderstaande plaatje kunt zien waar de diverse insignes moeten worden opgenaaid (of opgeplakt). Let er s.v.p. op dat u bij het opnaaien van de insignes de borstzakken niet dichtnaaid.
v
LET OP, De Calandpet kan ALLEEN bij Skip gekocht worden, kosten €  8,-


Terug naar de Homepage