Installatie van Stam
Vandaag was het optuigdag, alle vletten werden -op de wal-  helemaal opgetuigd en aan de hand van lijsten werd gecontrolleerd of alles compleet en in orde was.
Om 14.00 uur werd er geopend- zoals altijd- Na die opening was het echter even anders dan anders. Skip kreeg het woord en hij vertelde de troep dat de leiding blij was met de aanvulling bij de verkennersleiding en dat het nu de tijd was om Stam -als groepslid- te installeren.
Na dat Stas de groepsvlag had ingedragen mocht Stam naar voren komen. Met haar linnkerhand op de vlag en met de rechterhand het installatie saluut brengend legde zij haar belofte af.
Skip gaf haar nu het installatie teken een symbool dat zij nu ook deel uitmaakte van wereldbroederschap die scouting is en er zijn zo'n 60.000.000 leden wereldweid.
Nu kreeg zij het insigne met de kikker, het symbool van de regio "Rond de Rotte" Een bijzonder iets was dat zij nu de grijze groepsdag kreeg. Een das waar op -ook nu nog-  eenheleboel oud-leden (waaronder haar vader) trots zijn hem ooit gedragen te hebben.
Een groepsnaambandje en de Calandpet maakte de installatie compleet. Skip was de eerste die haar feliciteerde , waarna de troep , met drie "hiep hoi's " zijn instemming liet blijken
Stam gefeliciteerd, we wensen jou een hele fijne tijd toe bij onze Calandtroep

guida
bijvlag
wiljeecht
Nu nog Gina, dadelijk Stam
Nadat Stas de groepsvlag had ingedragen mocht Stam naar voren komen
Zoals altijd werd haar de vraag gesteld of zij de belofte wilde afleggen
belofte1
belofte2
regio
Na haar "Ja" legde zij haar belofte af
Het was een plechtig moment
Hier kreeg ij het regioteken, de "kikker" van Rond de Rotte
das

felictatie
De grijze dag werd haar omgehangen, zij was nu officieel groepslid

Skip was de eerste die haar mocht feliciteren

Terug naar de Homepage