Herfstkamp 2017

Maandag
Opnieuw was het vandaag heerlijk weer. het beloofde opnieuw een grandioze dag te worden.
Direct na de reveille werden de slaapspullen ingepakt en de bagage uit de tenten gehaald. Stors en Skip, geholpen door een stel verkennners braken de tenten af en hingen ze te drogen op de gespannen drooglijnen in de hoop dat ze droog waren en veilig opgeborgen konden worden.
Stors zorgde er voor dat alle tenten helemaal compleet waren voordat ze in de tentzakken werden verpakt.
Na het ontbijt gingen de verkenners onder leiding van Stuw en Stam het bos in voor een stel kleine spelen, zoals Vlaggenroof en Stratego.

Ondertussen probeerden Skip en Stors om Stem wakker te krijgen, helaas dat lukte niet echt na een paar seconden zakte hij weer weg, hij was "comateus" uiteindelijk hebben we 112 gebeld die stuurden in eerste instantie de "Rapid reponce" dokter.
Deze deed diverse test en bestelde ondertussen een ambulance. Toen deze was aangekomen wisten ze -met de hulp van Stors- Stem op een brancard te krijgen die uiteindelijk de kamer uit kon rijden en in de ambulance werd geplaatst. De verkenners kwamen het bos uit en werden door Stors terug gestuurd. Nadat de ambulance was vertrokken kregen zij een seintje dat ze mochten komen. Snel aan tafel en de lunch nuttigen en toen de laatste tenten wegbergen en het huisje opruimen. De bagage werd in de aanhangers geladen en inmiddels waren de moeder van Roos van de Brink en de vader van Dinand Verschoor gearriveerd om ons terug te rijden. (nog hartstikke bedankt voor de hulp). Stuw die sind een paar maanden zijn rijbewijs heeft en Stam reden de auto van Stem terug naar het groepshuis Skip bouwde zijn wagen om naar de 7 persoons uitvoering, op die manier konden we toch nog alle verkenners veilig naar huis rijden, zonder de groepsregel dat alleen chaufeurs die hun rijbewijs langer dan een jaar moeten hebben voordat ze scouts mogen vervoerenen geweld aan te doen.

Nadat we de verkenners veilig hadden afgeleverd was het de bedoeling dat Skip terug zou rijden naar het ziekenhuis in Roosendaal. Op het Schieplein maakte de broer van Stem (zelf arts) duidelijk dat Stem per ambulance onderweg was naar het Erasmus MC. Op dat moment ging men er van uit dat zijn nierfuntie was weggevallen en het Erasmus heeft een dialyse afdeling.


Stem ligt in het Erasmus in gebouw 4 Noord kamer 77.

Ik ben er vanmiddag even langs gegaan. Hij is (gelukkig) weer aardig bij de tijd maar wel snel moe.

Ze hebben heel goed artsen die met hem bezig zijn. Laten we er dus maar van uitgaan dat hij binnenkort weer op zijn vertrouwde plaats in het groepshuis zal zitten

Een kaartje zal denkelijk erg op prijs worden gesteld

tentchris
droog1
droog2
Na het opstaan gelijk de bagage inpakken en de tenten afbreken
De tenten werden snel op de drooglijnen gehangen
Nog voor het ontbijt hingen ze allemaal te drogen  in  het zonnetje
droog3
ontbijt
groepbos
Een lekker windje zorgde er voor dat de tenten goed en snel droogden
Lekker aan het ontbijt
En dan met z'n allen het bos in voor de laatste spelen
anoukvlag
ambu1
ambu2
Anouk met de twee vlaggen
Ondertussen was de situatie bij het huisje wat meer gespannen
Een snel responce voertuig met een arts en een ambulance met twee man
christine
demian
wessel
Heerlijk onwetend speelden de verkenners door
Demian was een ster in het Stratego spel
En ook Wessel had het naar zijn zin


 Terug naar het herfstkamp menu

Terug naar de Homepage