Welpenkamp 2007

Zondag 26 augustus

Ook vandaag lieten de weergoden zich niet onbetuigd. De zon scheen en het was heerlijk weer.

Na het eten en het corvee werd er geopend. De beide vlaggen gingen omhoog en de horderoep schalde door de Schijfse rimboe.

De welpen gingen terug naar de welpenkast en kwamen terug als echte ridders.

In het bos werden diverse opdrachtspelen gedaan. Zo moesten ze onder andere een sleutel vinden in een grote ton met zand, en met een pijl en boog een ballon laten klappen, waar ook een sleutel in zat.

Toen ze na deze spelen op weg waren naar een volgend spel zagen de welpen plotseling een onguur figuur, die er vandoor ging toen hij merkte dat de welpen hem gezien hadden. We denken dat we de dief van de sleutel van het kasteel gezien hebben.

Na het middageten werd er gerust en in de rust vertelde Skip het rimboeverhaal, het verhaal hoe Mowgli werd opgenomen in de welpenhorde. Dit verhaal is de basis van het welpenspel.

Daarna vertrok de horde naar de plaats waar ze de dief hadden gezien.

Als snel vonden de welpen op de grond een aantal groene erwten (die eerder uit het kasteel gestolen waren) Kennelijk had de dief een gat in zijn zak. Het spoor werd helemaal gevolgd tot het stopte. Daar vonden de jongens een stuk van een kaart.

Vol trots kwam men met deze buit terug op het kampterrein. Na even lekker in het zwembad gespetterd te hebben stond er sjoelen, darten en schieten op het programma tot dat het eten klaar was. (Nasi)

Op dit moment zijn de welpen in het bos om een begin te maken met het bouwen van de hutten.

Het was een fijne dag en de stemming in de horde is prima, heel gezellig.

Klaar om te schieten Waar zou die pijl landen? Op zoek naar de sleutel in de zandbak
Gevonden !!! Een partijtje kegelroof en opeens was de dief er Toch konden we gelukkig nog lachen
Martijn had er ook zin in De ridders van de Calandtroep Tijdens de rust werd het rimboeverhaal verteld
Even lekker spetteren in het zwembad Lady vond het maar niets dat het vrouwtje in het bad lag Schieten sjoelen en darten
 
Sjoelen naast het huisje Lekker eten, de nasi ging er goed in  

Terug naar het welpenkamp menu

Naar de Caland Homepage