Welpenkamp 2007

Woensdag 29 augustus

Opnieuw was het heerlijk weer. Wat boffen we toch.

Vandaag gingen we (natuurlijk in thema kleding) proberen om de sleutel van het kasteel te vinden. De beide delen van de kaart van de dief hadden we al eerder gevonden.

Eerst in slagorde en later in een lange linie achter elkaar kwamen we aan bij de plaats waar op de kaart een kruis stond, en....vonden de sleutel

Vandaag hadden we nog een extra welp in het kamp. Yorik, die een dagje met ons meespeelde.

Na nog een fijn spel in het bos kwamen de welpen terug om te eten en te rusten.

Na de rust werden de laatste kaarten aan de ouders geschreven en begon de kampkermis. 

Er was van alles te doen. Blikjes omgooien, ring gooien, schieten op ballons, een munt in een bak met water gooien, knikker rollen en vaste hand.

Als je echt goed was verdiende je een hoofdprijs en mocht je naar de keuken om die uit te zoeken (en dat was best moeilijk)

Na de kermis werd er natuurlijk nog even gezwommen en gesjoeld, gedart en geschoten.

Na het avondeten gingen de welpen nog even het bos in en bij terugkomst vond men een brief van de ridder. Deze vertelde dat hij gehoord had dat de welpen de sleutel hadden gevonden en dat hij vrijdag iemand langs zou sturen om hem op te halen.

Na deze laatste ontwikkelingen gingen de welpen wassen en naar bed.

Nog 1 volle dag te gaan. Leiding en kampkoks beginnen behoorlijk moe te worden, maar we redden het wel. De welpen zijn laaiend enthousiast en de onderlinge sfeer is meer dan uitstekend.

Het kamp is een goede opsteek voor de manier waarop we in september de horde gaan draaien. Veel gaat er veranderen. Geen gepest meer, het sterwerk krijgt zijn plaats weer terug en we gaan veel meer buiten spelen.

Precies zoals het in dit kamp al is gegaan.

Met de kaart van de dief in de hand, op zoek naar de sleutel Je zal maar zo'n stelletje ridders tegenkomen Vlak bij het kruis op de kaart werd de stoet een lange rij
De sleutel werd gevonden Yorik deed zijn best bij het spel Kampkermis! Een muntje in een glaasje proberen te gooien (onder water)
Blikjes gooien, een sport voor mannen Met volle kracht werd er gegooid Ring gooien was ook best moeilijk
Ballons kapot schieten. moeilijker dan het lijkt Een van de moeilijkste onderdelen, de vaste hand In volle concentratie
Knikker rollen. Proberen zo veel mogelijk punten te halen En dan het uitzoeken van de hoofdprijzen Zou ik deze nemen, of toch die andere prijs

 

Terug naar het welpenkamp menu

Naar de Caland Homepage