Welpenkamp 2007

Vrijdag 31 augustus

Het kamp is voorbij en het was een heel fijn kamp

In de loop van de nacht viel er even een klein beetje regen en ook in de ochtend vielen er een paar druppels. Daarna was en bleef het droog. We konden de tenten en zeilen te drogen hangen en alles werd droog weggeborgen.

Na het ontbijt en het corvee gingen de welpen het bos in voor een partijtje vlaggenroof met ballons. Als er een ballon kapot ging moest je terug naar het beginpunt voor een nieuwe ballon en de winnaar moest de opdracht uitvoeren die in de ballon verstopt zat.

Het spel was een succes en werd enthousiast gespeeld.

Inmiddels werd er (onder leiding van Stoov) op het terrein hard gewerkt door de kampkoks. De tenten werden opgehangen en de wind zorgde er voor dat ze snel droog waren. Netjes opgevouwen verdwenen ze naar de zolder, waar ze weer klaarliggen voor het volgende kamp. Ook de welpenkast werd afgebroken en in het kotje geborgen en datzelfde gebeurde ook met het zwembadzeil. 

Na de lunch verzamelden de welpen zich bij de vlaggenmast. Daar werd de slothorderoep gehouden en werden de uitslagen van de sjoel en dart competitie bekend gemaakt. Wessel was de beste darter en Martijn won het sjoelen.

Ook de uitslag van de nestwedstrijden werd bekend. De winnaar was het grijze nest met Martijn, Wessel en Laurens. Vol trots mochten zij het totemleertje aan de totem knopen.

Het gouden scheepje voor de beste kampwelp werd dit jaar gewonnen door Krijn. hij mocht naar voren komen om dit kleinood op te halen.

Uiteindelijk werden ook de kampkoks bedankt. Aron werd opgenomen in de orde van de houten lepel, Jelke werd bevorderd tot ridder en Bas en Tom werden commandeur in de orde. Ze hebben er hard voor gewerkt.

Tot slot werden de vlaggen neergehaald en was het kamp voorbij.

In Rotterdam stonden de ouders al te wachten en konden de welpen onder de douche en naar hun eigen bed.

Het was een bijzonder gezellig kamp, een kamp zonder plagerijen en een kamp waarin de welpen weer leerden stil te zijn als de leiding een spel uitlegden.

Dit is de manier waarop we na de vakantie (8 augustus) door gaan. De bedoeling is dat de horde weer echt gezellig wordt, dat we veel meer buiten gaan spelen en dat ook het sterwerk weer een plaatst in de horde gaat krijgen.

Op die manier denken we dat het ledental van de horde vanzelf weer gaat stijgen, want mond reclame is nog steeds de beste reclame. Daarom vragen wij alle ouders en bekenden om te vertellen hoe fijn dit kamp is geweest en te proberen om nieuwe welpen te vinden.

De bagage werd ingepakt De tenten hingen al te drogen De strijd om de ballonnen brandde los
Het ging er soms fel aan toe Maar het bleef sportief Iedere ballon had een opdracht
Nog even tijd voor een mooi zandkasteel Wessel was de beste "darter' En Martijn won het sjoelen
Het totem leertje dat het rode nest gewonnen had Krijn mocht het gouden scheepje (beste kampwelp) in ontvangst nemen De kampkoks kregen hun lepels, ze hebben er hard voor moeten werken


Terug naar het welpenkamp menu

Naar de Caland Homepage