Welpenkamp 2007

Maandag 27 augustus

Wat hebben we ook vandaag weer geboft met het weer.!  De zon scheen, maar het was toch niet te warm, net lekker.

Na het opstaan, het wassen, broodsmeren, het eten en het corvee verzamelden de welpen zich bij de vlaggenmast. Na de vachtenschouw en de horderoep was het tijd om de eerste punten van de nestwedstrijd te horen. Het beloofd een enorm spannende strijd te gaan worden. Er zat maar 1 punt tussen het rode en het grijze nest, maar rood staat nu aan de kop met 43 punten terwijl grijs er 42 heeft.

Toen snel het bos in om de hutten af te maken. Dat kostte veel kracht maar uiteindelijk waren ze af.

De kampkoks zorgden er voor dat het brood en het drinken naar de hutten werd gebracht en het eten in je eigen hut smaakt natuurlijk veel lekkerder.

Na het eten ontbrandde het meelzakjes gevecht. De bedoeling was om de tegenpartij af te gooien met een zakje dat gevuld was met meel. Iemand die af was meldde zich op de weg waar je na een opdrachtje weer levend werd verklaard en weer op weg ging naar de andere hut. Uiteindelijk lukte het 1 nest om allebei de vlaggen in hun hut te hebben, maar dat duurde ook niet lang. De tegenpartij kon zijn vlag al snel weer terugveroveren. Uiteindelijk werd het een gelijk spel.

Terug gekomen op het kampterrein werd er natuurlijk eerst gezwommen. Daarna hielden we een half uurtje rust in de tenten.

Daarna stond een hal uurtje sjoelen darten en schieten op het programma. Na het avondeten gingen de welpen nog een uurtje het bos in om met de meelzakjes te slingeren.

Zo kwam er weer een einde aan een fijne dag. De stemming is prima en de welpen zingen dat het een lieve lust is

's Ochtends naar het bos en naar de hut De "hut bemanning" Er moesten nog wel takken worden aangesleept
Het resultaat mocht gezien worden Iedereen kreeg een aantal meelzakjes De strijd in volle gang
Na het avondeten natuurlijk de afwas Iedereen maakte zijn eigen slingerzakje En dan maar draaien en laten vliegen (soms in de bomen)

Terug naar het welpenkamp menu

Naar de Caland Homepage