Welpenkamp 2015

Indianen

Vrijdag 14 augustus


De laatste dag van het kamp. Na de flitsende en donderende nacht, was het vanmorgen droog, maar de tenten waren kletnat.
Nadat de welpen waren opgestaan werd er snel een begin gemaakt met de afnemen van de dubbelen daken van de tenten en die ophangen aan snel gespannen drooglijnen.
Zo konden ze al beginnen met drogen tijdens het ontbijt.
Na het eten en het corvee gingen de welpen helpen bij het afbreken van de nog staande tenten. Mede dankzij hun hulp ( en de onmisbare hulp van Stors, die vanmorgen opeens binnen kwam) kregen we een deel van de tenten toch nog droog binnen, een paar tenten bleken echter nog te vochtig en die werden in het huisje uitgespreid om daar verder te drogen.
Een enkele tent ging mee naar Rotterdam omdat die gerepareerd moest worden.

Toen (terwijl de heren 't Hart, Greweldinger, Dorothal en Klein Paste, de chauffeurs voor de terugreis al gearriveerd waren) was het ogenblik van de afsluiting van het kamp. De prijzen voor sjoelen en darten werden uitgereikt aan Jada en Roos.
Het winnende rode nest mocht naar voren komen om hun naam op het totemleertje te schrijven en dat leertje aan de totem te hangen.
En het "gouden scheepje" voor de beste kampwelp, werd dit jaar (heel terecht)  gewonnen door Tibor (nog gefeliciteerd !!)

Toen nog een minder leuk moment. Quentin en Fiona , waren vandaag voor het laatst aanwezig , zij vertrekken voor een jaar of vijf naar Engeland.
Ze namen in stijl afscheid van het mede-welpen, door het uitdelen van "Engels drop".
Quentin en Fiona heel veel plezier en succes in Engeland, en laat eens iets van je horen

Uiteindelijk kreeg Skip het woord.
Allereerst vroeg hij drie hiep hoi's voor Stem , die deze hele week zo uitmuntend en heerlijk voor iedereen had gekookt. Die drie hipe hoi's moeten ongeveer in Roosendaal zijn gehoord.

Dan kwamen de kampkoks aan de beurt.
Al meer dan 50 jaar kennen wij in onze groep de "Orde van de Houten Lepel" waarmee kampkoks die hun best hebben gedaan worden beloond.
Martin, die dit jaar voor de tweede keer als kampkok mee was, werd gepromoveerd tot "Ridder" in deze orde
Giovanny en Rik, die dit jaar als voor de derde maal mee waren werden "Commandeur" in deze orde
Ieder ontving de bijbehorende "houten lepel" en de drie hiep hoi's van de welpen.

Tot slot de laatste horderoep en het neerlaten van de vlaggen.
Dan snel de auto's in en op weg naar Rotterdam

Daar stonden de ouders al te wachten en kon iedereen weer zijn of haar vader en/of moeder in de armen sluiten.

Het kamp is weer voorbij.

Mijn dank gaat eerst en voor al uit naar Hathi en Baloe, die het hele kamp hebben geleid.

Naar de drie kampkoks, die behoorlijk hebben moeten doorpeunen en nooit te beroerd ware om dan toch nog even een welp te dragen of er een geintje mee te hebben

Naar Stem , die onvermoeibaar,  kilo's eten kookte en wel zodanig dat de welpen veel meer aten dat zij thuis doen.

En aan Sahi en Strak, die er zo lang waren als in verband met hun werk mogelijk was en aan Stors die als harde werker vanaf de voorbereidingen en bij de afbraak een ferme rots in de branding was, die mij veel rust gaf en veel werk uit handen nam

En tenslotte aan alle welpen.
Jullie hebben je allemaal gedragen als echte Caland welpen. Natuulijk ging er wel eens iets verkeerd (en moesten we wel een enkel keertje grommen) maar dat hoort er een beetje bij.

Dankzij jullie is het kamp geworden wat het is

Een super kamp

droog1droog2droog3
Direct na het opstaan werden de natte buitententen te drogen gehangenHet was een spinnenweb van drooglijnenEn uiteindelijk had iedere tent zijn plaatsje
afr1afb3afbr2
Na het ontbijt gingen de welpen helpen met de afbraak van de rest van de tentenIedere grondpen en haring werd uit de grond gehaaldEn ook de grote "meisjes kleedtent" werd afgebroken
zwemlunchjada
Vroeger stond hier het zwembad, nu is het weer een grasveldjeDe laatste lunch van dit kamp en daarna de afsluiting van het kampJada won de prijs voor de beste "Dartster"
roosleertjegs
Roos bleek de beste "sjoelster" te zijnHet rode nest kwam naar voren en ieder schreef zijn  naam op het totem leertje (ook die van Tom werd niet vergeten)Tibor kreeg de felicitaties van Baloe en daarna het gouden scheepje , voor de beste kampwelp
gs-nestkk-3talkkmart
Ook zijn nest wilde het gouden scheepje even bewonderenToen was het de beurt aan de "kookploeg" eerst 3 hiep hoi's voor Stem en toen kwamen de kampkoksMartin ,die voor de tweede keer mee was, werd bevorderd tot "Ridder"
kkgiokkrikafsquentin
Gio (derde keer kamkok) werd "Commandeur"En ook Rik (derde keer) werd "commandeur" in de "Orde van de Houten Lepel"Quentin nam afscheid van de welpen met een "Engels Dropje" om dat hij naar Engeland verhuist
afsfionaafssven-quentin\horde
Ook zijn zusje Fiona gaat daar een aantal jaren heenEen moeilijk moment, het afscheid van zijn gidsDe slot horderoep
woefschutoudersbagage
"wij dob, dob, dob , WOEF"De ouders stonden al klaar om de welpen op te vangen en te knuffelen (en de eerste verhalen aan te horen)Gelukkig dat je een vader bij je hebt die die enorme plunjezak kan sjouwen.

Terug naar het welpenkamp-menu

Terug naar de Homepage