NaWaKa 2014
Roermond

Zondag 20 juli
Ook deze pagina wordt met vertraging geplaatst vanwege de slechte dekking tijdens de reis

Vanmorgen was iedereen op tijd klaar om de sluis van Grave in te gaan Inmiddels waren er al 5 wachtschepen voor de sluis verzameld alsmede twee slepen van vletten met een sleepbootje er voor. Het was een gezellige puinhoop , waarbij de sluiswachtster probeerde om orde aan te brengen maar dat uiteindelijk maar opgaf, waarna alles soepel zijn plaatsje vond.
Na de sluis voer een konvooi van drie snelle wachtschepen (de Norvicus, de Rambonet en de Odysseus) gezamelijk naar de volgende sluis (Sambeek) het bleek daar enorm druk en het kostte ons meer dan een uur voor we aan de beurt waren. (inmiddels had Stors de Buts gerepareerd met de reserve onderdelen die hij aan  boord had)
Dit oponthoud betekende dat we 10 minuten te laat bij de sluis van Belfeld aankwamen. De sluiswachter was onverbiddelijk, je bent te laat je moet wachten tot zeven uur.
Gelukkig bleek dat de sluis van Roermond een extra lichting om 22.00 uur had ingelast, zodat we (terwijl de verkenners al sliepen) om tegen 12 uur 's nachts een voorlopige ligplaats kregen aangewezen en ook de leiding naar bed kon

grave
achetrdek
buts
Het was om 09.00 uur lekker druk in de sluis van Grave
De kaartleesploeg was druk aan het werk op het achterdek
Ondertussen was Stors (met wat hulp) druk bezig om de Buts weer te repareren
sam1
sam2
lupa
Het was een enorme drukte bij de sluis van Sambeek
Met als gevolg dat we bij de sluis van Belfeld moesten wachten tot 19.00 uur
De laatste broodmaaltijd werd om 12.30 gegeten
aardappels
..roer1 roer2
De aardappels werd geschild, zodat we
's avonds een lekkere warme maaltijd konden serveren
Om tien uur was er een extra bediening van de sluis van Roermond, Gio bewaakte de tros Uiteindelijk kwam de sluis helemaal vol te liggen met vletten, wachtschepen en slepertjes


Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage