NaWaKa 2014
Roermond

Woensdag 30 juli


Voor de verandering was het vandaag (tot nu toe) droog , zonnig en winderig. Ideaal weer voor de vlootschouw.

Vanmorgen was een beetje een rustmoment. We sliepen uit tot kwart over acht en hebben daarna op ons gemak ontbeten en corvee gedaan.
Het subkamp werd gegsloten met alle deelnemers en daar zijn we natuurlijk naar toe geweest. Daar werd aangekondigd dat iedereen dingen van het subkamp mee mocht nemen als je daar een bestemming voor had. Onze verkenners hadden hun zinnen gezet op de"Negerzoen lanceer installatie" , die ze vol trots naar de Odysseus sjouwden.
In de loop van de ochtend werd "Speedy" aan dek getild, afgetapt , schoon gemaakt, opgevouwen en weggeborgen in de beide tassen. Weg is weg en dat scheelt ons morgen minstens een half uur.

Een van onze leiders ontving een paar dagen geleden bericht dat zijn opa was overleden en dat de begrafenis morgen (Donderdag) plaats zou vinden. Extra vervelend was dat Stugt vanacht ziek werd en moest overgeven. De rest van de dag heeft hij voornamelijk in bed gelegen. Hij is vanmiddag naar Roermond gebracht waar hij de trein naar huis pakt. Wij wensen hem en zijn familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies

Daarna werd de vletten bemand (inclusief een paar gasten van de "Sealions") en vertrokken we naar de andere plas waar de vlootschouw werd gehouden. Na een tijdje te hebben gekruist kregen we een seintje dat ons subkamp langs het admiraalschip mocht varen. Netjes , vlak bij elkaar, passeerden onze vletten het admiraalsschip waarop onder andere de burgemeester van Roermond stond. Vlak voor het schip salueerden de vletten door hun fok te laten zakken, de bemanning stond op en salueerden. Een spontaan applaus van de BoBo's aan boord van het admiraalsschip was de beloning voor onze troep.

Terug aan boord werd snel de generator gestart om het avondeten klaar te maken (bedankt Stem , voor al die heerlijke en creatieve maaltijden)

Vanavond wordt het NaWaKa officieel gesloten waarbij alle vletten  midden op het water bij en aan elkaar komen te liggen in afwachting van het vuurwerk op het water, waarmee het NaWaKa officieel wordt afgesloten.

Morgen helpen de jongens nog even met een deel van het laden van de Odysseus, daarna worden ze met de Buts naar Roermond gebracht.. Daar worden ze opgepikt door de Moeder van Stuw en Schipper Suringh, en gaan ze per auto op weg naar huis.

Het kleine aantal nog resterende leiding maakt het laden af en vertrekt dan vanaf het NaWaKa terrein in de richting van Rotterdam, we houden u ook van deze reis en onze belevenissen via deze site op de hoogte.

subkamp
moorkop
sp-leeg
De sluiting van ons subkamp (sicilie), lekker massaal
Onze verkenners wisten de "Negerzoenen Lanceer Inrichting" te bemachtigen
Speedy werd op dek gehesen, de stop werd er uit gehaald en het regenwater afgetapt
sp-vlonderss
sp-vouw0
sp-vouw
Daarna werden de vlonders er uitgehaald
En werd Speedy inwendig goed schoon gemaakt
Ten slotte werd hij opgevouwen en weggeborgen in twee tassen
3vlet1
3vlet2
3vlet3
In flotille op weg naar het admiraalschip
Het was een indrukwekkend gezicht de vletten dicht bijelkaar
Het getuigde van grote zeilkunst om de formatie in takt te houden
3vlet4
adm
burg
Vlak voor de passage
Het admiraalsschip ziet u uiterst rechts
Op het voordek de kampadmiraal en de burgemesster van Roermond


Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage