NaWaKa 2014
Roermond

Maandag 28 juli

We hadden gisteravond een enorme "lichtshow" aan de hemel. Er kwamen twee stevige onweersbuien onze kant uit. Voor zekerheid hebben we onze mast laten zakken voordat we naar bed gingen. Gelukkig is het merendeel van de regen net langs ons heen gegaan (op minder dan 10 km afstand is meer dan 50 mm regen gevallen) Wij hebben wel wat gehad maar dat was maar een paar millimeter.
Vandaag was het opnieuw lekker weer op een licht buitje van een half uur na.

Vanmorgen gingen de jongens met foto camera's op weg om op het NaWaKa terrein opmerkelijke foto's te maken. In de loop van de ochtend kwam er een complete optocht langs van alles wat er maar kon rijden, (inclusief een groot rijdend podium met DJ en muziek) De vervoersdienst had namelijk klachten gekregen dat ze te hard reden en dit was hun manier om (stapvoets rijdend) de spot te drijven met die klachten. Een leuke en ludieke actie.

Na de lunch stonden er een aantal kleiner activiteiten op het programma. Tijdens de korte regenbui werden de meegebrachte T-shirts bedrukt met het Sicilie logo en er werd een bezoek gebracht aan het mobiele scouting museum, waar het laatste vaantje werd verdiend.

In de loop van de dag was de troep ook aanwezig bij de prijsuitrijking van de wrikwedstrijden. Rik mocht naar voren komen om de derde prijs wrikken in ontvangst te nemen en voor Stoov was er een "prijs" voor "de meest bevallige wrikker".

Stors haalde de gekleurde macrame touwtjes uit de (onuitputtelijke) Buts en diegenen die daar zin in hadden konden sleutelhangers en armbandjes knopen.

Op dit moment zijn de verkenners naar de overkant van het water waar er een grote kampvuurplaats is gebouwd. Samen met een ander subkamp houden zij vanavond hun kampvuur. Hopenlijk blijft het een beetje droog. Ik bewaak het schip en maak inmiddels deze website.

joep-zeb
poffer
bak
Joep en Zeb voor de Ody
Selfie voor de poffertjeskraam
Een bak op zoek naar gekke dingen om te fotograferen
5
4
3
Gevonden
Het hele terrein werd afgestruind
Aan de gezichten te zien hebben ze het naar hun zin
gio
optocht
prijs1
Alhoewel...Gio kijkt wat bedachtzaam
De optocht van alles wat maar rijden kan
De troep was aanwezig bij de prijsuitrijking van de wrikwedstrijden
rik0
rik1
koen
Rik moest naar voren komen voor zijn medaille
De derde prijs voor wrikken, goed gedaan
Stoov kreeg de "prijs" voorde "meest bevallige wrikker van het subkamp"
tafel
roos
demian
Iedereen bedrukte zijn eigen T-shirt (tijdens een klein regenbuitje)
Geconcentreerd (maar met de zonnebril op) maakt Roos haar afdruk
Demian werd geholpen door Sahi
Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage