NaWaKa 2014
Roermond

Maandag 21 juli

Vanmorgen was het totaal ander weer als tijdens de vaart naar het NaWaKa. Het was druilerig en het regende zo nu en dan. In de loop van de middag waren en zelfs een aantal zware buien. Het kampeerterrein werd hier en daar modderig en het opzetten van je tentje in de stromende regen lijkt mij niet leuk. Het weten dat wij dat niet hoeven te doen, maakt me erg blij met ons waterdichte, confortabele en warme schip, de Odysseus.

Inmiddels hadden we van de "Havendienst" een tijdelijke plek aangewezen gekregen zodat we de vletten en de andere schepen konden lossen, Inmiddels zijn we opnieuw verhuist naar onze definitieve ligplaats, we liggen hier betrekkelijk rustig en zijn niet ontevreden.

Vandaag was Levi jarig.
Er werd voor hem gezongen (erg mooi) en er was zelf een cadeautje voor hem, tevens gaf Stoov hem de "verjaardagspost" die vanuit Rotterdam was  meegegeven.

Stem zorgde er vanmiddag voor dat de eerste NaWaKa-maaltijd een succes werd, rijst, kip, ananas en sperziebonen met yochurt toe was een zeer smakelijk geheel.

Op dit moment is men bezig met de opening van het subkamp Sicilie. Een opening waarbij de Maffia-baas uit de vulkaan de Etna oprees en de families toesprak. Na de opening vertrok de hele troep naar de grote tent recht tegenover ons schip, waar onder andere een groot aantal douches aanwezig is. Even lekker poedelen met warm water, een ideale afsluiting van deze dag.

Zo is er dan een einde gekomen aan de eerste dag op het NaWaKa terrein. Volgens de verwachingen gaat het morgen weer een zomerse dag worden. we wachten het af en hopen op droog en warm weer. Dat zou erg prettig zijn want morgen staat het officiele begin van het NaWaKa gepland met een groot feest op de markt van Roermond, een zonnetje daarbij maakt alles zo veel leuker.

wakker
opdek
jarig
Wakker worden was even moeilijk, maar als je eenmaal wakker was viel het wel mee
Aan dek na een frisse wasbeurt
Onze jarige, natuurlijk moest hij gewoon zijn corvee doen (het afdrogen)
boon
eten
vulkaan-troep
Voor de warme maaltijd moesten de sperziebonen gedopt worden, iedereen hielp
De lunch met een heleboel knakwordtjes voor op het brood, erg lekker!
De troep poseerde voor de "vulkaan, de Etna"demian
vlag
vulkaan-capo
Demian had eht duidelijk naar zijn zin bij de opening van het subkamp
Iedere groep presenteerde zichzelf met een eigen gemaakte vlag (bedankt Ricky)
Het grote ogenblik waarin de "Capo di Capi", de grote baas van de Maffia uit de vulkaan oprees


Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage