NaWaKa 2014
Roermond

Dinsdag 29 juli


Na de rampzalige onweers- en regenbui van gisteravond likte het kamp zijn wonden. Onze -uit nood geboren- gasten bleven een tijdje aan boord terwijl hun leiding Zeeman plunderde op zoek naar droog ondergoed en ruzie maakte met de lokale apotheek over de levering van de verloren gegane anti-allergie medicijnen. (na een forse vertraging en via de ouders van het betrokkken kind en hun huisarts kwam het uiteindelijk toch nog voor elkaar)
Al die tijd waren de welpen uitde Lier bij ons aan boord. Omdat hun leiding is Roermond was wierp onze leiding zich maar op als tijdelijke welpen leiding en hield hen bezig , onder andere met macrame. Toch waren we blij dat ze uiteindelijk naar hun eigen subkamp vertrokken.

Onze troep ging naar de wrikwedstrijden van het NaWaKa om Rik aan te moedigen die in zijn race derde werd. Jammer genoeg waren andere heats sneller, dus zat er geen medaille in.

Na de lunch vertrok idereen naar de Centrale Markt om daar de nodige activiteiten te plegen. Tegen het einde van die activiteiten begon het opnieuw te regenen en te onweren. Gelukkig waren er op de Cetrale Markt voldoende grote tenten om te schuilen. Zo mocht het internet cafe zich koesteren in grote belangstelling
Toen de ergste bui voorbij was glibberde de treop zich terug over de drassige en spiegelgladde weg naar de Odysseus. Daar zit men nu dasringen en polsbandjes te knopen in afwachting van het avondeten.

Voor vanavond stond er de "Gondelvaart" op het programma , de bedoeling was dat alle groepen een of meer vletten versieren met alle mogelijke lampjes en dan langs Roermond zouden varen om zich te presenteren aan de toeschouwers op de kant.

Helaas is dit hoogtepunt afgelast omdat er vanuit Duitsland weer een aantal regen en onweersbuien onderweg schijnen te zijn. In plaats van de gondelvaart heeft ons subkamp een filmvertoning geregeld in het medewerkersrestaurant. Daar is nu iedereen heen. Stem, Stors en ik "bewaken de schepen" en hebben niet zo veel zin om een lange wandeling te maken over wegen die gedeeltelijk onbegaanbaar glad zijn

De toestand van het terrein is (na de diverse buien die we vanmiddag gehad hebben) een regelrechte ramp. Er staat nog meer water op als gisteravond en omdat iedereen er overheen loopt en rijdt is het een grote blubberpoel.
Ik heb het al meer gezegd :"wat ben ik blij dat wij het confort hebben van de Odysseus, we zijn droog en warm en kunnen alles koken wat het NaWaKa maar kan bedenken en wat heb ik een medelijden met de scouts (en leiding) die in hun natte en doorslaande tentjes zitten met voornamelijk vochtige kleding en zodra je een pas naar buiten zet zak je gelijk een eindje weg in de blubber.

Bij ons is alles goed, de stemming is nog steeds prima en ik ben stiekem een beetje trots op onze verkenners en leiding

welpen wandel1 gps
Terwijl de verkenners Rik aanmoedigden speelden de welpen in de Odysseus
's Middags waren de verkenners te vinden op de Centrale Markt
Er waren een heleboel activiteiten, zoals het omgaan met een GPS
pio1 pio2 hanoi
Het mini-pionieren was weer heel wat anders
Het viel soms niet mee om iets goeds te maken
De "Toren van Hanoi" werd gespeeld
sein1
sein2
wan del2
Gio kreeg seinvlaggen
De rest probeerde het woord dat hij seinde op te nemen
Tussentijds was er tijd voor een drankje en wat rust
jenga1
jenga1
internet
"Jenga: werd gespeeld tot de toren instorte
Het was een zenuwslopende activiteit om de blokjes er uit te halen
En tijdens de regen was het overdekte īnternet cafe" een ideale plaats om te schuilen


Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage