NaWaKa 2014
Roermond

Dinsdag 22 juli

Vandaag was het droog, zonnig en tropisch. Toch was het gevolg van de enorme regenbuien van gisteren nog duidelijk merkbaar. Een deel van het terrein staat onder een laagje van een a drie centimeter water en de  enige verbindingsweg tussen  het kamp en de Centrale Markt is een  onvoorstelbare  blubberbaan en een komische glijbaan, waar we regelmatig scouts en leidinggevenden op zeer onflateuze wijze onderuit zagen gaan en met een hoorbare "spash" in de blubber zagen landen.
We begonnen de dag met een spel van het subkamp, waarbij letters gevonden moesten worden, die over het hele NaWaKa terrein verspreid lagen.
Onze troep bleek an een paar letters genoge te hebben om uit te puzzelen dat  het gezochte woord "waterproof" moest zijn. Ze verdiende hiermee een vaantje voor in de vlet.
Na dit spel vertrok het hele kamp (lopend) naar de markt in Roermond, waar het NaWaKa officieel geopend zou worden. Onze leiding wist dat de afstand een paar kilometer lang was en dat het grote merendeel van die weg .de hierboven omschreven, blubberbaan was, besloten wij met de Buts te gaan ( ook een deel van onze subkampstaf vroeg of ze mee mochten varen)
Na de verplichte toespraken van de burgemeester en de kampadmiraal , was er het ogeblik dat he kamp geopend werd verklaard en op dat moment begonnen de klokken van Roermond te luiden.

Ok al was de afspraak de we aan de verjaardagen van de leiding geen aandacht zouden besteden, toch werd Stoov (die vandaag jarig was), in de dagelijke leidersbijeenkomst van het subkamp toegezongen en gejonast. Dat konden we niet laten

Vanavond werd er op het subkamp een "badeendjesrace" gehouden. Met hulp van onze rubberboten en onze leiding werden (systematisch) ee grote oeveelheid badeensjes, vissen en kleine plastic balletjes in het water gegooid. De vletten van alle groepen van ons subkamp gingen op jacht naar deze voorwerpen en de boot die de meeste had gevangen was de winnaar.

Zo is ook deze dag weer op een fijne manier voorbij gegaan, het NaWaKa brengt de verkenners meer dan ze verwacht hadden, ze zijn tevreden

wakker
modder
ploeg0
Om half acht kwam de leiding het ruim in en werd de radio aangezet (radio NaWaKa FM)
Het was enorm blubberig op het terrein en op de paden
Met de hele bak op zoek naar de letters die overal verstopt lagen
ploeg
joep
vaantje
Rustig aan de gleed je tenminste niet uit in de blubber
De gevonden letters werd naukeurig genoteerd
De winnende bak kreeg een vaantje van het subkamp
aankomst
roos-trap
markt
Lopen??? ik ben een zeeverkenner dus ik vaar
Het laatste eindje was een trap op naar de markt van Roermond
Nu is die markt nog leeg, maar even laterstonden hier zo'n 4 a 5 duizend scouts
markt3 markt2
markt4
De markt vulde zich
Het was vol en de DJ wist de stemming er in te brengen
Er kon feitelijk geen kip meer bij
jarig
afwas
rib
Tijdens de dagelijks subkampvergadering werd de verjaardag van Stoov gevierd met gezang en het traditionele jonassen
Gezellig met elkaar de afwas doen
De leiding van het subkamp vroeg onze hulp met de rubberboten  bij het uitzetten van de "bad eendjes"
eend
druk
avond
De badeendjes waren ook vissen en plastic balletjes
Het was een drukte van belang op het water, alle groepen van ons subkamp probeerden de Žendjes"te vangen. De boot met de meeste had gewonnen
Langzaam werd het donkerder en werd het sfeervol zeilen

Terug naar het NaWaKa-menu

Terug naar de Homepage