The LochGoilhead Adventure

Woensdag 24 juli

De woensdag is de dag dat de instructeurs hun vrije dag hebben, voor ons dus de uitgelezen mogelijkheid om een excursie naar Edinburgh te houden.

Na het ontbijt kreeg iedereen van Strak een deel van zijn zakgeld en om half tien precies vertrok onze coach vanaf het Centre om ons via Glasgow naar Edinburgh te brengen. Daar kwamen we om twaalf uur aan. Al snel ontstonden er ploegjes die met elkaar de drukte trotseerden en de diverse winkels onveilig maakten. Het slenteren en winkels bekijken werd afgewisseld met  rust pauzes in het grote park (een droog  gelegd Loch)

Iedereen had een lunchpakket van de keukenploeg meegekregen, dat meer dan verzorgd was en ook toen we 's avonds terug kwamen bij het kamp stond daar een broodmaaltijd voor ons klaar, werkelijk klasse !

We hadden afgesproken om kwart voor zes te verzamelen op de plaats waar de bus ons had afgezet de verkennersploeg was er al driekwartier voor die tijd, beter te vroeg dan te laat. 

Om stipt zes uur reed de bus weg uit Edinburgh en (na een sanitaire stop aan Loch Lomond) kwam hij om iets over achten aan bij het Centre. Daar had de keukenploeg voor een extra broodmaaltijd gezorgd, waar we graag gebruik van maakten.

Om half tien was het bedtijd voor de jongens en die vonden dat een prima tijd.

Ook de excursie is prima verlopen en werd door iedereen erg gewaardeerd. We hadden opnieuw prima weer, en hebben het de hele dag droog gehouden, wat wil je nog meer?

De bus vertrok nadat hij ons had afgezet De bloemenklok was dit jaar in een toepasselijk thema, dat hadden niet hoeven te doen Het monument voor de dichter Byrns is bekend over de hele wereld
De jongens waren onder de indruk van het Balmoral, een luxe hotel Op sommige plaatsen was het enorm druk (bij het kasteel)   Op andere plaats was het uitgestorven (de overkant van Princessstreet)
Lekker rondstruinen in een winkel Als je dan een andere ploeg tegenkwam, dan fotografeerde je elkaar Het park bij  Princesstreet was vroeger een vervuild Loch
 
In het park staan duizenden banken ter nagedachtenis van diverse personen De verkenners waren ruim op tijd aanwezig op het verzamelpunt en zaten lekker in het zonnetje  
De terugreis werd aangevangen De jongens keken nog helder uit hun ogen, de leiding had het moeilijker Ook deze twee bestudeerden de binnenkanten van hun ogen

Terug naar het LochGoilhead  menu

Terug naar de Caland homepage