The LochGoilhead Adventure

Vrijdag 19 juli

De aanhanger wordt geladen en vertrekt naar IJmuiden

We hadden met een deel van de leiding om 11.30 uur afgesproken bij het groepshuis om de aanhanger te laden en de laatste voorbereidingen te treffen.

Maar wat doe je als je om 09.30 thuis zit en alles klaar hebt voor het vertrek, dan blijf je daar niet zitten, maar dan ga je alvast naar het groepshuis om koffie te zetten. Als die koffie dan net klaar is komt de volgende auto al het terrein oprijden en verteld Stem me het zelfde verhaal (ach ik was toch al klaar, dus ik ben maar vast hierheen gegaan). Vijf minuten later , de volgende auto, met schipper Suringh (die vandaag jarig was, nog van harte), die werd op de voet gevolgd door Stors en kort daarna Stast.

Er werd gezellig gekletst en koffie gedronken, maar uiteindelijk begonnen we om tegen elven toch maar vast met het laden. (anders verveel je je toch maar). Er werd deskundig gestouwd zodat uiteindelijk alles toch nog netjes in de aanhanger en in de Volvo werd geborgen. Alle plunjezakken bleken toch nog een behoorlijke hoeveelheid ruimte in beslag te nemen, maar uiteindelijk paste het toch nog redelijk en kon het zeil er overheen gespannen worden.

Stast en schipper Suringh controleerden de bandenspanning van de aanhanger en bliezen die op de gewenst druk op . Na een laatste controle stond de aanhanger om tegen half twaalf klaar, dat was de oorspronkelijke tijd waarop we hadden afgesproken, Rama en Hathi die op dat ogenblijk aankwamen, waren dus perfect op tijd, maar wij waren te vroeg.

Zij haalden de ham, de kaas en de eieren uit de ijskast in de derde container en legden die klaar voor de lunch van morgen laat in de ochtend.

Om iets over twaalven stapten Stors en Stem in de Volvo en vertrokken ze met de aanhanger naar de veerboot in IJmuiden waar ze om tegen zessen vertrekken op weg naar NewCastle daar komen ze morgen om tegen zessen (Engelse tijd) aan en daarna aan de laatste 550 km gaan beginnen. Als alles goed gaat zijn zij al een paar uur in LochGoilhead voor dat wij er aan gaan komen.

Noch even en ook ons kamp begint !

 

Tien uur, de aanhanger staat nog leeg te wachten. Gelukkig heeft hij een volledige servicebeurt gehad en is hij gegarandeerd betrouwbaar De Volvo wordt heel nauwkeurig geladen. ook hier werd met ruimte gewoekerd. Stors zorgde er persoonlijk voor dat alles op de juiste plaats terecht kwam
Uiteindelijk bleek alle bagage nog netje in de aanhanger te passen Het zeil er overheen en hij was klaar voor de grote reis Stast en Schipper Suringh controleerden de bandenspanning en bracht die op het gewenste peil.
In het troeplokaal staan de tafels al klaar voor de lopende lunch van -laat- morgenochtend Stors en Stem stappen in de Volvo, hun reis ging beginnen Twaalf uur, het konvooi rijdt van het terrein af, op weg naar IJmuiden
De reis is begonnen, morgen is het onze beurt !

 

Terug naar het LochGoilhead menu

Terug naar de Caland homepage