Verkennerskamp 2017

Vinkeveen

Zondag 16 juli


Dan is het de maandag na het kamp en dan wil je laatste aflevering op het internet plaatsen. Dan blijkt dat er slechts 1 (lege) camera in de PC tas zit. De "blauwe" camera is "zoek" dat is de camera die tijdens de vaart gebruikt is. Waarschijnlijk ligt hij nog aan boord en ik ga er morgens even naar zoeken. Tot die tijd moet u het met alleen de tekst doen.. Sorry. Zodra ik de juiste camera heb gevonden zet ik de foto's er nog even bij.

Helaas heeft mijn speurtocht op de Odyssues GEEN blauwe cammera opgeleverd, ik kan dus helaas geen foto's laten zien

Wat erger is , ik heb die camera hard nodig voor her komende welpenkamp nodig. Mocht iemand deze camera in de bagage van zijn zoon of dochter vinden, dan graag even een berichtje naar mij ,dan kunnen we het alsnog even regelen

Zondagmorgen vroeg was iedereen al wakker. Om zeven uur was het al rumoerig in het hoofdruim, dus maar m'n bed uit en in het ruim de generator gestart om het thee en het afwaswater aan de kook te brengen.

Nadat iedereen zijn slaapspullen had weggeborgen was het ontbijt buffet geopend. Iedereen maakte de boterhammen klaar die hij/zij wilde eten en vertrok daarna naar een rustigplekje om ze te verorberen.

Om kwart voor negen probeerde de Ody zijn ligplaats te verlaten, maar hij had toch een stevig ruk van de Buts nodig om vrij van de modder te komen, die hem op zijn plaats hield.

Om iets voor negen lagen we voor de ophaalbrug, die om stipt negen uur omhoog ging. De Noordersluis was al open en we konden er zo in varen. Ook de Beatrix sluizen konden wij vrijwel direct invaren en om ongeveer 10 uur voeren we de Lek op. Na een half uurtje varen kregen wij bovendien de eb stroom mee en we voeren zo'n 13 a 14 kilometer per uur.

De verkenners werd gevraagd om hun ouders te bellen met de mededeling dat we al om 3 uur  zouden aankomen inplaats van 4 uur.

Stuw en Stig hielden zich bezig het het bakken van een heleboel eieren voor bij de lunch, die door iedereen alle eer werd aangedaan.

Na een bijzonder stompzinnige manouvre van de Spido boot "Abel Tasman" die wel de Odyssues voor liet gaan , maar vervolgens de Buts min of meer overhoop voer, alleen zeer attent reageren van Stors en de enorme wendbaarheid van de Buts hebben een zware aanvaring voorkomen. Schande voor de Spido.

Om iets voor drieen draaiden we de Parkhaven in, waar de ouders al op ons stonden te wachten.

Stuw deelde de laatste gevonden voorwerpen uit en sloot daarna het kamp. waarna de Ody -met de leiding aan boord- doorvoer naar het groepshuis waar alle overgebleven etenswaren van boord werden gehaald om te gebruiken met het welpenkamp Om iets over vijf vertrok ook de leiding en was het kamp echt voorbij.

Mijn respect gaat uit naar het hele leidingteam, die dag in dag uit, even vrolijk en bijna onvermoeibaar waren.

Mijn respect gaat zeker ook uit naar Stem die dag in dag uit voor de foerage zorgde en zijn magie in de keuken uithaalde, zodat iedereen -keer op keer-  een meer dan voortreffelijke maaltijd voorgeschoteld kreeg

Maar mijn respect gaat zeker ook uit naar al de verkeners die -met elkaar-  het kamp hebben gemaakt tot wat het is geworden

Een heel goed, geslaagd en vooraal gezellig kamp


Terug naar het verkennerskamp-menu

Terug naar de Homepage