Pinksterkamp 2018
Rotte Meren

Zondag

Toen we vanmorgen opstonden was het extreem mistig, we konden ongeveer 40 meter ver zien. Maar een uurtje later was de mist opgetrokken en brandde er een fel zonnetje, heerlijk.
Na het wassen, aankleden en het wegbergen van de slaapspullen, werd er ontbeten en corvee gedaan. Daarna legde Stuw het spel van vandaag uit. Dat was de "3 uurs race" . De opzet is heel eenvoudig, de bak wordt in tweeŽn gedeeld. De eerste ploeg start. Legt een bepaald parcours af en legt daarna aan langzij de Odysseus. Daar wordt -zo snel mogelijk-  gewisseld , de oude bemanning er uit en de nieuwe bemanning er in en dan weer zo snel mogelijk weg voor de volgende ronde. Daarna gebeurde  het voorgaande nogmaals. Ieder bemanningslid moest -op de beurt-  1 ronde aan het roer.
Het was een enerverende race, waarbij de bemanning die aan boord was echt diende als "de beste stuurlui" en voldoende commentaar hadden op de andere helft van de bak.
Om kwart voor twaalf legden de vletten aan langszij de Odysseus en werden snel ontdaan van hun zeilen en masten, waarna de Buts ze twee aan twee op sleeptouw nam met een man/vrouw of 4 aan boord van de Buts, cq de vletten op weg naar de Irene brug.

De troep was aan boord van de Ody en na een poging om het anker op de goeie manier in het kluisgat te krijgen, ging iedereen naar het ruim om te lunchen. Roos en Ella sloofden zich uit om voor iedereen een ei te bakken en er werd gezellig gegeten en gedronken. Bij de Irene brug gingen de verkenners hun vletten in en de Buts sleepte ze daarna (feiloos) door de  brug.

Aan gekomen bij onze steiger (moesten we even en jacht wegjagen, dat aan onze steiger lag) waarna we bleven wachten tot de vletten geschut waren en terug bij onze steiger in de plas waren aangekomen.
Het laatse stukje was aangebroken, rustig voeren we naar het groepshuis waar de ouders ons al stonden op te wachten. Om vijf over vier sjouwden de verkenners hun bagage van boord af. Eerst werd de Poseidon nog even uit het water gehaald en in zijn container gehesen, daarna mocht iedereen weg.

Het was een leuk en gezellig kamp, waarin we veel hebben geleerd over veiligheid en een heleboel leuke dingen hebben gedaan

raceuitleg
4vletstart
bijboie
Stuw legde de "drie uursrace" uit
Na de start lagen de vletten nog dicht bijelkaar
Bij de boei was het soms dringen
2vletposiedon
klaarvoorwissel
wissel
Vanuit de jol en de Poseidon werden de vletten gevolgd
Klaar om te wisselen, de oude beamnning er uit de nieuwe er in
Thije sprong -met doodsverachting- in zijn vlet
bestestuurlui bijboei
luikenschilder
De beste stuurlui zaten aan boord
De volgende rond is begonnen , de vletten ronden de Odysseus
Ondertussen werd er ook hard gewerkt aan de luiken van de Ody
aftuigen
overboord
eten
Na de race werden de vletten afgetuigd en sleepklaar gemaakt
Iemand was erg blij met de centrifuge aan boord, zeker als je twee keer in een dag overboord valt
De vletten hingen achter de Buts, de Ody voer met Baloe aan he roer, tijd voor de Lunch
eikombuis
ei-roos
eieten
In de kombuis werden en door Ella en Roos eieren gebakken
Ons "keukenprinsesje" had er lol in
De eieren werden op een boterham gelegd en dan maar smullen
voordek
schutbagage
schutspullen
Het laatste stukje over het Noorderkanaal
De ouders stonden al bij het groepshuis , de bagega werd van boord gehaald
Daarna volgde de vuilniszakken en de rest van de spullen. De Poseidon in zijn container en dan naar huis, de douche en het bed. Het was een fijn kamp

Terug naar het PiKa-menu

Terug naar de Homepage