Pinksterkamp 2018
Rotte Meren

Zaterdag

Alhoewel de dag dreigend en donker begon, bleek het weer de hele dag door behoorlijk mee te vallen., alleen de zon hebben we een beetje gemist
Na het opstaan, het wassen ,het ontbijt en het corvee, ging de troep naar de wal voor een aantal land-spelen. Eerst werd er een spetterend smokkelspel gespeeld, met snoepjes als smokkelwaar. Verder konden we even uitrusten bij een spelletje  "Moordenaartje"
Tegen twaalven bemande det troep de vletten en kwam terug aan boord, waar de thee net klaarstond.

Even later zat de hele troep gezellig aan de lunch.  Bij het einde van de lunch werd aan de Robben en de Otters gevraagd of zij tevreden waren met hun kwartiermeesters. Toen zij dat beaamden gaf Skip aan Tara en Axel de witte band ten  teken dat zij ge´nstalleerd kwartiermeestr waren. Toen de Otters ook nog vertelden dat zij tevreden waren met Wesssel als bootsman. Mocht Wessel -op de groepsvlag- de bootsmansbelofte afleggen en kreeg hij de beide witte linten als teken van zijn "waardigheid"
Na de lunch was het tijd voor corvee, nieuw hierin was dat de dek bak een van de luiken  omdraaide en netjes is de grijzelak zette.  De rest van de troep schilde gezamelijk de aardapppels.
Daarna werd de troep opgedeeld in 4 ploegen die onderling ongeveer even goed konden zeilen. In iedere vlet stapten een leid(st)er waarna de BMC instructie begon en er ook nog aan aantal eisen konden worden afgetekend. Gelukkig was de wind -alhoewel niet echt hard- voldoende aanwezig om de vletten redelijk snel vooruit te stuwen.
Terwijl de verkenners hun zeilvaardigeheid opschroefden werd er aan boord het eten klaargemaakt. Na terugkomst aan boord werd de BMC lijst bijgwerkt, daarna namen we afscheid van Stast, die de leiding voor dit onderdeel te hulp wilde komen.(bedankt Stast) Na een uurtje vrije tijd werden de tafels uitgezet en gingen we eten. Hamburgers (plus twee vegetarische exemplaren), appelmoes en aardappels met als toetje vruchten yogchurt .
Alleen een kleine hoeveelheid aardappels bleven er over, de rest ging schoon op.
Na het eten en het corvee vertrok een deel van de troep voor het paspoorten spel, Een 5 tal verkenners bleef aan boord achter om (onder toezicht) hun huiswerk te doen. Groot was de verrassing toen ze melden dat ze klaar waren even overhoord werden om te kijken of ze echt klaar waren. Ook de wiskunde moest aan een "stomme Skip"   worden uitgelegd, iets wat moeilijker was dan je dacht.

Na terugkomst van het "paspoort spel" is er nog een koekje en wat te drinken, daarna wassen en naar bed. Het was een vermoeiende, maar leuke dag en het is de hele dag droog gebleven.

opslaan
otbijt
ody-RM
Het was even wennen, maar om half acht was het reveille
Gezellig aan het ontbijt met een lekkere bak thee
De Odysseus valt wel op, liggend op de Rotte Meren
spel3
spel-ochtend
spel
Met enthousiasme werd het smokkelspel gespeeld.
Bij Stam konden de snoepjes gehaald worden die gesmokkeld moesten worden
"Moordenaartje" altijd leuk en lekker rustig
terugkant
axelkwm
axellint
Na afloop lagen de vletten op ons te wachten om terug te gaan naar de Ody
Aan de Otters werd gevraagd of zij tevreden waren met hun kwartiermeester
Toen dat beaamt werd kreeg Axel zijn witte linten uitggereikt
tara
instbelofte essel
instwessellint
Ook de Robben waren tereden met Tara, die dus haar witte lint kreeg
Wessel werd goedgekeurd als bootsman, hij legde dus de bootsmansbelofte af
En kreeg van Skip de beide witte linten
luik
aardappel
aardappel2
Bij het corvee schilderde de dekbak een van de luiken keurig grijs
De rest ging aardappels schillen
Per groepje een wasbak voor de schillen
sloepenrolalamrm
sloepenroeinde
taracorvee
Sloepenrol. Voor oefening...Brand in de machinekamer. De chaos barste los
Toen iedereen met zijn of haar reddingsvest aan op het voordek zat, was het ruim 15 seconden te laat
Tara , onze keukenprinses

Terug naar het PiKa-menu

Terug naar de Homepage