Caland-nieuws

Gang van zaken in het winterseizoen

Voor de verkenners is de gang van zaken gedurende het winterseizoen, op een aantal punten, duidelijk anders als tijdens het vaarseizoen.

Voor de goede orde zetten we een en ander even voor u op een rijtje.

Zaterdag

van 10.00 tot 12.00 uur zijn de welpen in het groepshuis

12.00   De verkenners kunnen komen (instuif). Er bestaat -naast spelen en instructie- ook de mogelijkheid om aan de vlet te werken. Het is zelfs mogelijk dat een             bak daar afspraken over maakt. Het is immers de bedoeling dat de vletten -zo veel mogelijk- buiten troeptijd worden onderhouden , zodat we de troeptijd             aan spelen en activiteiten kunnen besteden.

13.15            Iedereen is aanwezig en begint met het schoonmaken en het andere corvee.

13.45            Klaarmaken om te openen

14.00            Aanvang van de troep-bijeenkomst

17.30             Einde van de troep-bijeenkomst    De dienstbak maakt nog even schoon.  Verkenners die naar huis willen kunnen daarna vertrekken. Verkenners  die na willen blijven kunnen dat.

Tot 20.30 is er leiding aanwezig en kunnen de jongens spelen of andere activiteiten doen.

 Zondag

12.00  Er is leiding aanwezig en verkenners die willen komen zijn van harte welkom. Ze kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Voorwaarde is dat ze zich                     even melden als ze komen en voor ze vertrekken even melden dat ze weg willen gaan, zodat er nog even kan worden opgeruimd.

16.00   Einde van de instuif.

  Gedurende de zondagen zal een gedeelte van de aanwezige leiding bezig zijn met het technisch onderhoud van de schepen. Verkenners die daarin ge´nteresseerd zijn kunnen daar dikwijls bij helpen.

Ook het werken aan de vlet, het spelen van bal- en gezelschapsspelen en het koken op een houtvuurtje of het doen van klassewerk behoort  op zondag tot de mogelijkheden.

Terug naar het Calandnieuwsmenu

Terug naar de Homepage