Caland-nieuws

Gang van zaken in het vaarseizoen

We zetten alles even voor u op een rijtje

Zaterdag

12.15

In principe zijn alle verkenners nu aanwezig en maken zich klaar om te vertrekken  (Fietsen kunnen aan boord meegenomen worden)

12.30

Vertrek naar de Bergse Plas

13.00

Aankomst Bergse Plas. Roeien , wrikken , zeilen , spelen en klassewerk mogelijk

13.30

Ook de verkenners die niet vanaf de Schutkonden meevaren moeten nu aanwezig zijn. Vletten schoonmaken en zeilklaar maken

14.00

Begin troepbijeenkomst

17.30

Einde troepbijeenkomst. Vletten schoon en aftuigen. Dienstbak maakt de Ody schoon.

17.45

Jongens die naar huis willen / moeten kunnen nu vertrekken

Nablijven meestal mogelijk tot 20.30 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden.)

20.30

 Vertrek  van de Odysseus naar het groepshuis.Jongens die na zijn gebleven varen ook mee terug naar het groepshuis. Het tegen die tijd vanaf de Bergse Plas op de fiets vertrekken is niet toegestaan

 

Zondag

Instuif op afspraak.

Verkenners die zondag willen komen om te varen, te spelen of instructie te krijgen moeten dat die zaterdag met de leiding afspreken.

Als er voldoende belangstelling vanaf de verkenners is zal er geprobeerd worden om twee leiders op een afgesproken tijd op zondag aan de Bergse Plas te krijgen om die jongens in de gelegenheid te stellen om datgene te doen wat zij willen doen. Voorwaarde is wel dat de jongens die af hebben gesproken dat zij zouden komen er ook daadwerkelijk zijn. Weer of geen weer.

Anders komt de leiding voor niets. Afspreken op zondag is dus WEL mogelijk maar NIET vrijblijvend.

Wanneer er onvoldoende belangstelling is voor een bijeenkomst aan de Plas , is er soms wel een instuif in het groepshuis. Vanaf 12.00 uur tot c.a. 15.30 uur kan men daar terecht.

Noodtelefoon

Om  in noodgevallen met ons in contact te kunnen komen kunt u bellen   06-22509082. (Skip) of met Stoov 06-52355410

LET  OPLET  OP:  De  bedoeling is dat dit nummer alleen gebruikt wordt  in zeer dringende gevallen of in noodgevallen.

Extra kleding :

De  Calandtroep is een zeeverkenners-groep.  Dat betekent  dat een  groot deel van onze activiteiten tijdens het  vaarseizoen zich op of om het water afspelen.

Het  komt voor dat een verkenner in het water valt of door een regenbui wordt overvallen. Dan  is  het  erg prettig als hij wat extra kleding  bij  zich heeft zodat hij zich aan boord van de Odysseus kan verkleden. Geef hem dus wat mee

Regenkleding:

Het  bezit van goede -water en winddichte-  regenkleding maakt het verblijf op het water veel aangenamer. Het is een "must" . Misschien een goed idee voor een verjaardag o.d.

Schoenen:

Aan boord van de schepen mogen alleen gym-schoenen of bootschoenen  gedragen  worden. Andere schoenen zijn aan boord NIET toegestaan.  Koopt u hiervoor  alstublieft GOEDKOPE  schoenen.

Liever 2 paar goedkope schoenen dan 1 paar merkschoenen. Bij merkschoenen blijkt de lijm dikwijls los te laten als ze nat zijn, bovendien is het prettiger om een extra paar droge schoenen te hebben als je eerste paar nat is geworden.


vlet

 

Terug naar het Calandnieuwsmenu

Terug naar de Homepage