Caland-nieuws

Jalahiiiii,

In de afgelopen maanden hebben we met de welpen weer leuke avonturen beleeft. Zo zijn we met bijna heel de horde een weekend op kamp geweest met de Odysseus. Het was voor veel welpen het eerste kamp dus dat was soms nog wel even spannend. Maar alle zenuwen waren snel weg toen we gingen zeilen met de zeeverkenners. Ook mochten de welpen zelf aan het roer zitten en de fok bedienen. Tijdens het weekend hebben we afscheid genomen van Amadou. Hij is overgevlogen naar de zeeverkenners. Heel veel plezier bij de zeeverkenners! 

Door het mooie weer van deze zomer hebben we met de welpen ook een speciale opkomst kunnen draaien. Waarbij we veel spelletjes konden spelen met water, het terrein mochten schoonspuiten met grote brandslangen. Met als hoogte punt van de opkomst een groot watergevecht houden met elkaar. Iedereen was weer lekker afgekoeld en ging met een glimlach naar huis.

Nu ik (Hathi) schrijf zijn we net teruggekomen van het zomerkamp. Waarin we de heer van Kasteel Vischdonk gingen helpen met het zoeken naar de gestolen sleutel. We hebben twee keer de dief bang weten te maken waardoor hij per ongeluk de kaart liet vallen. Met deze kaart hebben we de gestolen sleutel kunnen vinden en werd deze weer opgehaald door de Heer van de Vischdonk. Tijdens het kamp hebben we ook een schildknaaptraining gevolgd. Er waren echte zwaarden en helmen die we mochten voelen en opdoen. We hebben leren zwaardvechten en hebben gekeken wie er sterker waren, de welpen of de leiding. Door goed samen te werken hebben we welpen gewonnen.

Het afgelopen kamp was voor mij een mooie afsluiting voor mijn tijd bij de Calandtroep. Ik wil graag alle welpen, zeeverkenners, medeleiding en ouders bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Ik heb genoten!!

Groetjes,
Hathi namens de oude wolven.

Terug naar het Calandnieuwsmenu

Terug naar de Homepage