Caland-nieuws

Oudernieuws


  

We hebben weer een drukke periode achter de rug.

Bij de verkenners was er het insigne bespieder, waarbij het grote merendeel van de verkenners in een aantal zaterdagavonden leerden te sluipen met de robbengng, de katjes sluipgang en de tijger sluipgang. Ze leerden dat een snelle beweging altijd meer opvalt dan iemand die “bevriest”, ze leerden via het “kimspel” hun geheugen te oefenen en ze leerden iemand  “onopvallend” te volgen.  Het geheel werd afgerond met een examen weekeind in ons kamphuis in ’t Schijf. Het was een heel leuk weekeind waarin heel hard werd gewerkt en (gelukkig) iedereen met zijn of haar insigne naar huis ging.

Ook bij de welpen was er een weekeind in ’t Schijf. De gidsen en helpers gingen met de welpenleiding naar ons kamphuis. Jammer was alleen dat we er achter kwamen dat er was ingebroken. Inmiddels weten we dat deze boeven alle huizen in onze buurt hebben bezocht en – in tegenstelling met ons-  de nodige spullen hebben meegenomen. Bij ons is niets gestolen, we hadden alleen de inbraakschade die toch nog altijd € 125,- bedroeg (Dat konden we er nog wel bij hebben. De gidsen en Helpers hebben er vrijwel niets van gemerkt, dankzij het feit dat Stors vooruit was gegaan en alles was opgeruimd voordat de welpen kwamen. Er werden een heleboel ruige spelen in het bos gedaan en zondag kwamen ze heel tevreden (maar lekker moe) terug bij het groepshuis.

Op 22 maart hielden we weer onze ouderavond. Deze bijeenkomst werd redelijk goed bezocht.

Er werd onder andere gevraagd om niet te gemakkelijk een horde of troepopkomst te verzuimen, het nest of de bak mist dan dus een van zijn leden en ook de leiding had het programma gemaakt met een aantal welpen of verkenners in gedachte en is teleurgesteld als het er plotseling minder zijn.

Vanwege het rampzalig terugbrengen van de gemeentelijk subsidie hebben we moeten besluiten om de maandelijkse contributie met € 1,- per maand te verhogen. Dat lost de financiŽle aderlating niet op, maar het helpt wel wat. Skip deed een klemmend beroep op alle ouders om –als men eens een meevallertje had-  ons via een donatie mee te laten delen.

Gezien de sterke prijsstijgingen van de voedsel en brandstof prijzen waren we tevens genoodzaakt om de prijzen van de zomerkampen met € 5,- te verhogen, voor de korte verkenners kampen vragen wij € 2,50 per kamp meer.

Tevens werden alle ouder opgeroepen om –als ze eens via het internet bestelden- dat via de link op onze site te doen. Daar vind u alle gangbare internet sites zoals cool blue, bol.com en nog vele anderen. Als u via deze site besteld krijgt u de normale behandeling en prijs, alleen onze groep krijgt een percentage van de bestel prijs. Het kost u niets extra maar het levert ons wat geld op.

Geld dat we heel goed kunnen gebruiken. Recentelijk hebben we de volgende (onverwachte) uitgaven gehad. € 1.140,- voor 4 nieuwe accu’s, € 150,- voor nieuwe borden aan boord van de Ody, € 270,- voor de reparatie van de Poseidon, € 127,- voor de reparatie van de kleine buitenboordmotor voor de jol en € 283,14 voor een nieuwe 4-sprong om de vletten te kunnen hijsen. Een slecht begin van dit nieuwe financiŽle jaar. U hulp wordt op prijs gesteld.

De nieuwe privacy wetgeving dwingt ons er toe voor ieder welp, verkenner en leidinggevende een ondertekende verklaring te vragen waarin u verklaart akkoord te zijn met de huidige methode van onze gegevens opslag, akkoord te gaan met het feit dat wij in kampen foto’s van de kinderen maken die wij o.a. in onze website gebruiken en waarin u ons machtigt om aan een arts toestemming te geven om noodzakelijk medische ingrepen te verrichten.

Wat staat ons te wachten.

Om te beginnen natuurlijk de Sint Joris dag met het kampvuur waarbij iedereen is uitgenodigd.

Op 28 april begint voor de verkenners het vaarseizoen 2018, we hebben er lang naar uitgekeken.

Op 10 en 11 mei (Hemelvaart) is er leiding bij het groepshuis en we hopen dat er dan een stel enthousiaste ouders willen komen helpen met het staalborstelen, meniŽn en lakken van de luiken van de Odysseus. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur is er  leiding aanwezig, komt u helpen?

Van vrijdagavond 18 mei  tot en met zondag 20 mei is het Pinksterkamp op de Rotte Meren. Vast onderdeel is de sloepenrol, wat te doen bij een onverhoopte calamiteit tijdens de vaart. Verkenners die huiswerk hebben kunnen dat aan boord meenemen, wij zorgen er voor dat er tijd wordt vrijgemaakt waarin zij dat kunnen doen en –eventueel-  overhoren wij het leerwerk.

Op 9 en 10 juni is de Odysseus voor de welpen, zij houden namelijk hun welpenweekeind aan boord. Zij leren dan o.a. aardappels schillen , brood smeren en belegen , met elkaar slapen (en stil zijn) en ondertussen doen ze een heleboel leuke spelen,  gaan ze –met de verkenners- mee zeilen en hebben een avontuurlijke vaartocht met diverse motorboten op de Bergse Voor en Achter-plas

7 Juli is de laatste hordebijeenkomst voor het kamp en die datum gaan de verkenners de Odysseus laden zodat ze een week later op kamp kunnen naar de Biesbosch

De welpen vertrekken zaterdag 10 augustus naar hun Ridder kamp waarvan zij op vrijdag de 17de terugkomen.

Een week erna houden we weer onze –traditionele- open dag, in samenwerking met het “Jeugd vakantie paspoort”

Zoals gewoonlijk doen we een beroep op alle ouders om van 11.30 tot 16.00 ons te komen helpen, zowel bij de bezetting van de diverse posten als wel als gastvrouw, gastheer om ouders van kinderen op te vangen en hen enthousiast te maken voor onze groep

U ziet onze groep loopt over van de activiteiten

Skip
                                      


 


 Terug naar het Calandnieuwsmenu

Terug naar de Homepage