Caland-nieuws

Oudernieuws

We hebben een aantal spannende zaken in het vooruitzicht en er is een heleboel gebeurd

Amadou verliet de horde om verkenner te worden en hij kon gelijk mee op het verkennerskamp, waar hij het prima gedaan heeft.

Na de Open Dag gaan er nog 4 welpen over naar de verkenners, dat zijn Mischa en Dimitri, Sarah en Dilana. De troep is daarmee dus overvol en we kunnen dus geen nieuwe verkenners aannemen.

Roos, Demian en Thije hebben aangegeven in de komende tijd de functie van “Haai” te willen gaan vervullen. Van Stijn weten we dat hij nog een jaartje in zijn bak wil blijven.

Het feit dat er 5 welpen zijn die de horde hebben verruild voor de troep betekend dat de horde nog slechts uit 14 welpen bestaat en dus dringend aanvulling nodig heeft. We hopen dat de Open Dag van 25 augustus  nieuwe aanwinsten zal opleveren.

Het verkennerskamp in de Biesbosch was een hoogte punt. Wij vonden een steiger in de schaduw en het weer was grandioos en zorgde er voor dat er veel gezwommen werd, heerlijk koel.

Er werd twee keer gepassagierd er was een spannende tocht door de kreken en kanalen van de Biesbosch, we oefenden in het omslaan met een vlet en deden een heleboel –nieuwe-  spelen.

De stemming was ronduit fantastisch.

Op de terugreis ondervonden we –onverwachte-  problemen. Het koelwater voor de motor deed het niet meer en dat kon zelf Stors niet een twee drie verhelpen. Gelukkig hebben we ook een brandpomp aan boord, die werd met Duck Tape en een heleboel fantasie op de motor koeling aangesloten en zo zijn we terug gevaren naar Rotterdam, waar we 2 minuten over tijd de Parkhaven invoeren.

Het welpenkamp was een groot feest. De sleutel van de kasteelheer was gestolen en wij hebben de dief ontmoet, Met een heleboel puzzelwerk wisten we de sleutel terug te veroveren. Op donderdag kwam er een “echte ridder” op bezoek. Die leerde ons onder andere boogschieten, zwaardvechten, katapult schieten  en als klap op de vuurpijl het grote gevecht tussen leiding en de welpen en kampkoks. De welpen wonnen.

’s Avonds nam Hathi afscheid van de horde. Zij heeft ons beloofd bij grote activiteiten te komen helpen en volgend jaar bij het zomerkamp weer van de partij te zijn. Zij kreeg een fleece deken met daarop een grote foto van een deel van de leiding

Een kampvuur (zonder vuur vanwege de droogte) bleek toch erg gezellig te zijn en was een waardige afsluiting van het kamp Hathi leidde het zingen en Skip vertelde een kampvuur verhaal

Bij de slot horderoep – op vrijdag- bleek het nest van Mischa de wedstrijd gewonnen te hebben. Sarah en Mischa hadden het sjoelen en darten gewonnen en Dilana veroverde het “ Gouden Scheepje” voor de beste kampwelp.

De kampkoks werden beloond met de opname of de promotie in de “Orde van de Houten Lepel”

Tegen de welpenleiding, Stam en de 5 kampkoks wil zeggen “goed gedaan” en namens de welpen “bedankt”


 Terug naar het Calandnieuwsmenu

Terug naar de Homepage