Calandnieuws
Van de Brug

Ahoy!

Het vaarseizoen staat alweer voor de deur en wij staan allen te trappelen om de vletten op te tuigen en te water te laten. Voor het eerst zijn de verkenners op volle sterkte, waardoor er niet vier, maar alle vijf vletten over de Bergse plas zullen zeilen deze zomer.

Bij de welpen staat de teller inmiddels op 16, daar is dus nog plaats voor 8 extra welpen. Kent u iemand die hier goed tussen zou passen doe dan je best om hem of haar bij de horde te krijgen.

Inmiddels loopt er in de troep een nieuwe leidster rond. Haar scouting naam is Stam. Wij hebben gemerkt dat zij serieus met het leidster zijn bezig is. Daarom zijn wij erg blij met haar aanwezigheid. Stam, van harte welkom. Wij zijn extra blij met haar aanwezigheid, omdat Stas na het kamp de troep gaat verlaten. Zij is namelijk ingeloot op een Zweedse universiteit om daar het “Masters” opleiding af te maken.

Elanor, gefeliciteerd. We weten dat dit jouw ultieme wens was, maar we vinden het heel jammer dat je ons gaat verlaten. Wie weet dat je na de studie terugkomt en dan ons weer komt versterken.

We echter eerst nog Sint Joris, met het welbekende kampvuur en de liederen. Iedereen is welkom! Wij hopen dat het net zulk mooi weer wordt als het eerste weekend van april, want dat was enorm genieten. In dat weekend heeft de leiding zich verenigd en gelijk efficiŽnt werk geleverd door in 't Schijf de dode bomen op te ruimen. Doordat iedereen een handje hielp was de klus zo geklaard. Tot slot hebben wij in maart de ouderavond gehad, de notulen hiervan zijn aan de ouders rond gestuurd.

In de direct nabijheid ligt nog het Pinksterkamp op de Rotte Meren, Natuurlijk doen we ook weer de nodige landspelen, maar de nadruk zal toch weer op het zeilen liggen en we gaan weer kijken hoe de nautisch vaardigheden de winter zijn doorgekomen en we gaan ook zien of we wat BMC eisen kunnen aftekenen, zodat we al heel snel een troep met een aantal BMC-ers gaan krijgen. Een troep die –wat zeil technische vaardigheden betreft- boven de andere groepen uitsteekt.

28 april beginnen we weer met varen, we hopen dat alle verkenners om uiterlijk 11.00 uur aanwezig kunnen zijn. Dan kunnen we alle vletten laden en te water laten en dan kunnen we om 12.30 –met de hele vloot- naar de Bergse Plas varen.

Namens de verkenners leiding

Stas


Terug naar het van de Calandnieuws menu