Calandnieuws
Van de Brug

Het zomerseizoen is voorbij gevlogen en we zitten inmiddels alweer diep in het Winterseizoen.

 Onlangs is met elkaar in een knallende laatste opkomst het jaar afgesloten. Voor meer informatie en foto’s bevelen wij u de link “De einde jaarsopkomst” op onze website van harte aan.

belofte

Daarnaast hebben wij de nodige nieuwe overvliegers in ons midden mogen verwelkomen die, na het afronden van hun “installatie-eisen”, op twee na allemaal zijn ge´nstalleerd tot volwaardig verkenner.

Inmiddels draaien wij op volle toeren met 4 bakken. Wat er toe heeft geleid dat de Otter-bak na jaren weer in het leven is geroepen. Deze bak zal de beschikking krijgen over de vermaarde vlet, “De Boreas” met zeilnummer 229. Maar voordat zij hiermee het ruime sop mogen kiezen, zal er eerst het nodige onderhoud gepleegd moeten worden. Dit is een wekelijks terugkerende bezigheid die voor de troep-opkomst de nodige aandacht krijgt.

Voor dit jaar staat voor de wat meer bekwame en ervaren verkenners nog een speciale editie van het Kerstkamp te wachten. Dit kamp zal teruggaan naar zijn “roots” oftewel, terugvallen op hoe Kerstkamp ooit bedoelt is; een kamp waar ervaren verkenners enkel op uitnodiging mee mochten en spelen en activiteiten plaatsvonden die menigeen nog nooit van gezien of gehoord had. Gelukkig valt ook dit kamp live te volgen via onze website middels de link “Kerstkamp 2017”.

 

Namens de leiding van de Calandtroep willen wij u als trouwe lezer een behouden vaart met ruime wind wensen, oftewel, een goed uiteinde!

Steg

Terug naar het van de Calandnieuws menu